A csirkemell tortához
500 g csirkemell filé
2 csipet fehérbors (őrölt)
2 csipet köménymag (őrölt)
100 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
125 g szalonna, bacon (nyers)
3 evőkanál olívaolaj
2 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g trappista sajt (reszelt)
1 teáskanál mustár
2 csipet só
2 teáskanál petrezselyemzöld
A sajt mártáshoz
200 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
200 ml 1,5%-os tej
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 csipet fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
50 g trappista sajt (reszelt)
A tortaforma kikenéséhez
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál olívaolaj
A csíkokra vágott bacont, az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát kevés olíva olajon megpirítjuk.A csirkemellet kockára vágjuk, majd a hagymás baconhöz adjuk.Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, hozzáadjuk a mustárt, majd fehéredésig sütjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.A mártáshoz egy edényben összekeverjük a tejet a főzőtejszínnel, a liszttel, és a krémsajttal. Borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.A mártáshoz adunk egy kevés reszelt sajtot, majd összekeverjük a hagymás-baconös csirkemellel.Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk alufóliával, majd kiolajozzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Ha nem ragaszkodunk a tortaformához, nyugodtan készíthetjük hőálló sütőtálban, vagy tepsiben is.A formába kanalazunk egy réteg csirkemelles ragut.Megszórjuk reszelt sajttal.Teszünk rá kukoricát.Így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók. A tetejére reszelt sajt kerül.180 C fokos sütőben 40 perc alatt arany barnára sütjük.
hús+szeletekre+só,bors+fokhagyma+paradicsomszósz+5-6 ek. olaj+fűszer+baconbe csomagolom+ tepsibe :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, előbbit vágjuk kockákra, utóbbit reszeljük le. A bab- és a kukoricakonzervről öntsük le a folyadékot, öblítsuk át, csöpögtessük le. Ha haszn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa friss céklával dolgozunk, hámozzuk meg és kockázzuk fel. A legjobb, ha van kuktánk, mert abban mindössze 10 perc alatt elkészül. Ha nem, akkor ez jóval több időt is igénybe vehe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként a húst megmossuk, felcsíkozzuk. A szalonnát és a hagymát is felvágjuk. Serpenyőben kis olajon vagy zsiradékon a a szalonnát megpirítjuk, majd rádobjuk...
Elkészítési idő: 20+ 45 perc Nehézség: Közepes