A csirkemell tortához
500 g csirkemell filé
2 csipet fehérbors (őrölt)
2 csipet köménymag (őrölt)
100 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
125 g szalonna, bacon (nyers)
3 evőkanál olívaolaj
2 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g trappista sajt (reszelt)
1 teáskanál mustár
2 csipet só
2 teáskanál petrezselyemzöld
A sajt mártáshoz
200 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
200 ml 1,5%-os tej
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 csipet fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
50 g trappista sajt (reszelt)
A tortaforma kikenéséhez
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál olívaolaj
A csíkokra vágott bacont, az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát kevés olíva olajon megpirítjuk.A csirkemellet kockára vágjuk, majd a hagymás baconhöz adjuk.Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, hozzáadjuk a mustárt, majd fehéredésig sütjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.A mártáshoz egy edényben összekeverjük a tejet a főzőtejszínnel, a liszttel, és a krémsajttal. Borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.A mártáshoz adunk egy kevés reszelt sajtot, majd összekeverjük a hagymás-baconös csirkemellel.Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk alufóliával, majd kiolajozzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Ha nem ragaszkodunk a tortaformához, nyugodtan készíthetjük hőálló sütőtálban, vagy tepsiben is.A formába kanalazunk egy réteg csirkemelles ragut.Megszórjuk reszelt sajttal.Teszünk rá kukoricát.Így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók. A tetejére reszelt sajt kerül.180 C fokos sütőben 40 perc alatt arany barnára sütjük.
1. A krumplit nagyon erősen, konyhai kefével, folyó víz alatt megtisztítjuk. (Héjával együtt használjuk fel.) 2. A lilahagymát meghámozzuk, majd mindkettőt konyhai robotgépben, va...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA bagettet szeletekre vágom, és a kizsírozott tepsibe rakom Ráteszem a bacon szalonnát és a sajtot ezt addig ismétlem míg minden elfogy a tetejére nem teszem rá a sajtot csak miko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt kb 10 percig főzzük sós vízben, majd szűrjük le és törjük apróra. A csirkemellet is főzzük meg sós vízben, majd szeleteljük fel. A hagymát vágjuk karikára, a paradicso...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst összekeverjük a rizzsel, tojással és fűszerekkel. A paprikát megmossuk, majd kicsumázzuk, és a húsos masszával megtöltjük. Ha marad ki hús, akkor gombócokat készítünk. Olajo...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű