A csirkemell tortához
500 g csirkemell filé
2 csipet fehérbors (őrölt)
2 csipet köménymag (őrölt)
100 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
125 g szalonna, bacon (nyers)
3 evőkanál olívaolaj
2 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g trappista sajt (reszelt)
1 teáskanál mustár
2 csipet só
2 teáskanál petrezselyemzöld
A sajt mártáshoz
200 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
200 ml 1,5%-os tej
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 csipet fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
50 g trappista sajt (reszelt)
A tortaforma kikenéséhez
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál olívaolaj
A csíkokra vágott bacont, az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát kevés olíva olajon megpirítjuk.A csirkemellet kockára vágjuk, majd a hagymás baconhöz adjuk.Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, hozzáadjuk a mustárt, majd fehéredésig sütjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.A mártáshoz egy edényben összekeverjük a tejet a főzőtejszínnel, a liszttel, és a krémsajttal. Borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.A mártáshoz adunk egy kevés reszelt sajtot, majd összekeverjük a hagymás-baconös csirkemellel.Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk alufóliával, majd kiolajozzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Ha nem ragaszkodunk a tortaformához, nyugodtan készíthetjük hőálló sütőtálban, vagy tepsiben is.A formába kanalazunk egy réteg csirkemelles ragut.Megszórjuk reszelt sajttal.Teszünk rá kukoricát.Így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók. A tetejére reszelt sajt kerül.180 C fokos sütőben 40 perc alatt arany barnára sütjük.
Először álljunk neki a buciknak. Az összetevőket gyúrjuk össze, majd 20 percig pihentessük. Nagyon szép tésztát kapunk, sima felülettel. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell szeleteket sózd meg, majd forgasd meg lisztben, tojásban végül pedig összetört kukoricapehelyben. Az édesburgonyát hámozd meg, vágd hasábokra, majd tedd fel főni an...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba belerakjuk a darált húst, hozzáadjuk a rizst és a tojást, megszórjuk a sóval, pirospaprikával, fekete borssal. 2 fej vöröshagymát apróra vágunk, és azt is hozzáadjuk. A g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk. A túrót finom szitán áttörjük, és hozzáadjuk a tojásokhoz, majd jól elkeverjük. Ezután k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű