-25 dkg száraz tészta
-50 dkg túró
-3 tojás
-250 ml főzőtejszín
-cukor (ízlés szerint)
-mazsola
Szószhoz :
-málna
-cukor
Kifőzöm a tésztát és leszüröm.
Beáztatom a mazsolát.
A tejszínt,a tojásokat ,cukrot mazsolát, tésztát összekeverem.
Kizsírozott Jénai tálba öntöm és 150 fokon szép pirosra sütöm.
Megfőzöm a málnát kevés cukorral és azzal tálalom .
A kölest jó sok növényi „tejben” feltesszük főni. Ízesítjük cukorral, csipetnyi sóval és mikor a köles szemcsék elkezdenek szétfőni, hozzákeverjük a felkockázott, nyers sütőtököt é...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: KönnyűAz apró kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, benne az apróra vágott vöröshagymát. Beletesszük a kockákra vágott húst, megsózzuk, majoranna, fokhagyma bele és kevés vízzel, fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit héjában félpuhára főzzük. A hússzeleteket enyhén átsózzuk. A tepsit kiolajozzuk. A lisztben elkeverjük az őrölt paprikát, és ebben átforgatjuk a hússzeleteket. Egymás...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesKell hozzá 1kg hátszín (csont nélküli ) amit megmostam megpucoltam ,és kb. 1 cm vastag és 5-6 cm hosszú csíkokra vágtam .Egy vastag falú lábasban 20 deka apróra vágott füstölt szal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű