1 db nagyobb pulyka felső comb, 2 sz. szalonna, vagy sonka, 1 db vöröshagyma, 4 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér+zöldje, 1 cs. fagyasztott fejtett bab, só, bors, 2 dl testes vörösbor, fél csomag hajdina.
A pulykacombot kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát kockázzuk, zsírját kisütjük. Hozzáadjuk a húst és saját levében pároljuk. Amikor elfő a leve, még pár percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babot, a szeletelt vöröshagymát és a karikára vágott zöldségeket. Összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel és a vörösborral, hogy bőven ellepje. Fedő alatt főzzük. Amikor már majdnem puha, belekeverjük a hajdinát és készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Az édes káposztának vágjuk ki a torzsáját, majd tegyük bele egy fazékba, majd öntsük fel vízzel, majd a forrástól számítva, kisebb lángon, főzzük kb. 10 percig. Ekkor óvatosan vegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVegetás vízben 10 percig főzzük a mexikói vegyes zöldséget. Leszűrjük, majd a többi anyaggal összekeverjük, fűszerezzük tetszés szerint (bors, fokhagyma, bazsalikom), Kivajazott zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott krumplikat egészben majdnem készre főzzük, majd félbevágjuk őket és a közepüket óvatosan kikapargatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük őket. Az apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott nyers krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tejfölt, a tojásokat, a petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát és a lisztet hozzákeverjük. Ízesítjük, ízlésünkne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű