Családireceptkönyv.hu

Zöldséges pulykaragu, hajdinával


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db nagyobb pulyka felső comb, 2 sz. szalonna, vagy sonka, 1 db vöröshagyma, 4 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér+zöldje, 1 cs. fagyasztott fejtett bab, só, bors, 2 dl testes vörösbor, fél csomag hajdina.

Elkészítés:


A pulykacombot kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát kockázzuk, zsírját kisütjük. Hozzáadjuk a húst és saját levében pároljuk. Amikor elfő a leve, még pár percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babot, a szeletelt vöröshagymát és a karikára vágott zöldségeket. Összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel és a vörösborral, hogy bőven ellepje. Fedő alatt főzzük. Amikor már majdnem puha, belekeverjük a hajdinát és készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Zöldséges pulykaragu, hajdinával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Niki
Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, átmossuk, vízbe tesszük. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk. Egy lábasban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Rizseshús
Rizseshús

A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymát, fokhagymát, paradicsomot megtisztítjuk és finomra kockázzuk. A vörös- és a fokhagymát kevés olajon csipet sóval üvegesre p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás túrógombóc
Medvehagymás túrógombóc

A gombóchoz a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a kukoricadarát, a lisztet, és jól összekeverjük. A tojások fehérjét felverjük, és a masszához adju...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Mámorító csirkés burgonyás rakott ínyencség, rengete
Mámorító csirkés burgonyás rakott ínyencség, rengete

A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott hőálló edénybe halmozzuk. A megtisztított burgonyát ráreszeljük és hozzáadjuk az apróra szelete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk