menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott brokkoli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb fej friss brokkoli rózsáira szedve, vagy egy zacskó fagyasztott változat
5 db főtt tojás
1 szál, elősütött szárazkolbász, karikákra vágva
15 dkg reszelt sajt
só, bors, reszelt szerecsendió ízlés szerint
tálaláshoz tejföl

Elkészítés:


A brokkolit forró, sós vízben főzd kb. 3-4 percig, majd szűrd le. A főtt tojásokat tisztítsd meg és szeleteld fel.Egy hőálló üvegtál aljára rétegezd az előkészített brokkolit, a szeletelt főtt tojásokat és az elősütött kolbászkarikákat - ameddig az alapanyagok tartanak. Közben ízesítsd (só, bors, szerecsendió) az ételt, ahogy szereted.Szórd a tetejére a reszelt sajtot és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tejföllel kínálva isteni finom!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KÖLESSEL, PARADICSOMMAL, SAJTTAL TÖLTÖTT CUKKINI
KÖLESSEL, PARADICSOMMAL, SAJTTAL TÖLTÖTT CUKKINI

A cukkinit félbevágjuk, a belsejét kanállal kiszedjük, hogy csónakokat kapjunk. Ezután a belsejét besózzuk és állni hagyjuk, amíg a töltelék elkészül. A hagymát megpucoljuk, vékon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Magyaros töltött paprika
Magyaros töltött paprika

1. A paprikákat megmossuk, gallérkájukat körbevágjuk, majd csumájukkal együtt kiemeljük a paprikákból, az ereket és magokat is eltávolítjuk a belsejükből. 2. A töltelékhez a ha...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Karfiol curryvel és csicseriborsóval
Karfiol curryvel és csicseriborsóval

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A karfiolt rózsákra szedjük, a tönkjéről a külső, fás részt levágjuk, a zsenge belsőt feldaraboljuk, a paradicsomot felk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Babos pirított csirkemáj
Babos pirított csirkemáj

A hagymát megtisztítjuk, félfőre azaz félkarikákra vágjuk, és egy széles serpenyőben a megforrósított olajon 6-7 perc alatt megfonnyasztjuk. Félidőben megsózzuk – ez segít, hogy a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk