1 nagyobb fej friss brokkoli rózsáira szedve, vagy egy zacskó fagyasztott változat
5 db főtt tojás
1 szál, elősütött szárazkolbász, karikákra vágva
15 dkg reszelt sajt
só, bors, reszelt szerecsendió ízlés szerint
tálaláshoz tejföl
A brokkolit forró, sós vízben főzd kb. 3-4 percig, majd szűrd le. A főtt tojásokat tisztítsd meg és szeleteld fel.Egy hőálló üvegtál aljára rétegezd az előkészített brokkolit, a szeletelt főtt tojásokat és az elősütött kolbászkarikákat - ameddig az alapanyagok tartanak. Közben ízesítsd (só, bors, szerecsendió) az ételt, ahogy szereted.Szórd a tetejére a reszelt sajtot és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
Tejföllel kínálva isteni finom!
A cukkinit félbevágjuk, a belsejét kanállal kiszedjük, hogy csónakokat kapjunk. Ezután a belsejét besózzuk és állni hagyjuk, amíg a töltelék elkészül. A hagymát megpucoljuk, vékon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A paprikákat megmossuk, gallérkájukat körbevágjuk, majd csumájukkal együtt kiemeljük a paprikákból, az ereket és magokat is eltávolítjuk a belsejükből. 2. A töltelékhez a ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A karfiolt rózsákra szedjük, a tönkjéről a külső, fás részt levágjuk, a zsenge belsőt feldaraboljuk, a paradicsomot felk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát megtisztítjuk, félfőre azaz félkarikákra vágjuk, és egy széles serpenyőben a megforrósított olajon 6-7 perc alatt megfonnyasztjuk. Félidőben megsózzuk – ez segít, hogy a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű