Családireceptkönyv.hu

Francia rakott burgonya


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


850 g burgonya (megtisztított, hámozott)
2 evőkanál étolaj
125 g szalonna, bacon (nyers)
3 gerezd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
250 ml főzőtejszín (15-20%-os) -
500 ml 1,5%-os tej
2 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
50 g trappista sajt (reszelt)
2 csapott evőkanál só
2 csipet fehérbors (őrölt)

A tál kikenéshez
1 evőkanál vaj
3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, egészben, sós vízben megfőzzük. Nem kell teljesen puhára, mert még sülni fog a sütőben
Ha a burgonya kihűlt, vékony karikára szeleteljük.
A bacon szalonnát kis kockára vágjuk és az olajon kissé megpirítjuk.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd mindkettőt a szalonnához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, de vigyázzunk, mert a szalonna is elég sós.
Amikor a hagyma már üvegesre pirult, hozzáadjuk a lisztet, kicsit összepirítjuk.
A tejszínt és a tejet összekeverjük, majd hozzáadjuk a szerecsendiót.
A keveréket beleöntjük a szalonnás hagymába, felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg mártás állagúra nem sűrűsödik. Ha szükséges, még sózzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
A tálba helyezünk egy réteg főtt burgonyát.
Meglocsoljuk a mártással, majd így járunk el, amíg tartanak a hozzávalók.
Megszórjuk reszelt sajttal, majd 200 C fokos sütőben kb. 25 perc alatt arany barnára sütjük.

Francia rakott burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dubarry szelet
Dubarry szelet

Sertéscombot a rostokra keresztben szeleteljük,majd kicsit kiverjük,belülről kifelé.Kevés zsiradékon kisütjük. Az apró rózsákra szedett karfiolt,blansírozzuk. Ha a hús kész,a karfi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Vadas mártás-krumpligombóc
Vadas mártás-krumpligombóc

A répákat megpucoljuk ,megmossuk apróra vágjuk a hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ha kész van akkor az apróra vágott répát rátesszük és további dinsztel...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
BABGULYAS
BABGULYAS

A babot megfozni felpuhara A hagymat karikarara vagni,a hust kockakra darabolni A hagymat olajon uvegesre parolni,hozzaadni a kockazott hust es egyutt is parolni,amig a hus kifeh...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Közepes
share
Fánk - 20 adag (GM)
Fánk - 20 adag (GM)

Az élesztőt a meglangyosított tejbe keverjük a cukorral és langyos helyre téve felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és a felfuttatott tejet lassan hozzáadagolva, csom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk