Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tepsis hús


Írta:

Elk. idő: 110 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 evőkanál olívaolaj
150 g szalonna
500 g sertéscomb
2 közepes fej vöröshagyma
0,5 - 1 kg burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 csapott teáskanál só
0.5 csapott teáskanál fehérbors (őrölt)
1 csapott teáskanál köménymag (őrölt)

esetleg 1 szál friss rozmaring

Elkészítés:


1. A szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük.

2. A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tepsibe, a húsra tesszük ezeket is.

3. Az egészet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, (rászórjuk egy rozmaring ág leveleit), majd alaposan összekeverjük.

4. A tepsit lefedjük alufóliával, majd 200 C fokos sütőben 50 percig sütjük.

5. 50 perc után levesszük az alufóliát, a sütőt 220 C fokra tesszük és még 40 percig sütjük. 10 percenként kivesszük és egy fakanállal alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol piruljon.

6. Savanyúsággal vagy friss salátával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi  krémsajt
Házi krémsajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsgombóc kaporszósszal
Húsgombóc kaporszósszal

A gombóchoz a tojást, sót, reszelt vöröshagymát, borsot, rizst, paprikát összedolgozzuk és fél órát hagyjuk állni. Ezután vízes kézzel gombócokat formázunk belőle. Egy lábasba öntü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott zeller cselesen, hamis rakott krumpli
Rakott zeller cselesen, hamis rakott krumpli

Sütése 220 C fokon alsó felső módozatban 35 - 40 perc ha légkeveréses módban sülne még hamarabb megsül, de ott elég a 200 C fokos elő melegített sütő. Rakott zeller amit nagy szere...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rakott padlizsán
Rakott padlizsán

A padlizsánt fél centis szeletekre vágom, besózom, és 10 percet pihentetem. Az olaj felén egy serpenyőben pirosra sütöm a padlizsánok mindkét oldalát, felhasználásig félreteszem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk