5 evőkanál olívaolaj
150 g szalonna
500 g sertéscomb
2 közepes fej vöröshagyma
0,5 - 1 kg burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 csapott teáskanál só
0.5 csapott teáskanál fehérbors (őrölt)
1 csapott teáskanál köménymag (őrölt)
esetleg 1 szál friss rozmaring
1. A szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük.
2. A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tepsibe, a húsra tesszük ezeket is.
3. Az egészet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, (rászórjuk egy rozmaring ág leveleit), majd alaposan összekeverjük.
4. A tepsit lefedjük alufóliával, majd 200 C fokos sütőben 50 percig sütjük.
5. 50 perc után levesszük az alufóliát, a sütőt 220 C fokra tesszük és még 40 percig sütjük. 10 percenként kivesszük és egy fakanállal alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol piruljon.
6. Savanyúsággal vagy friss salátával tálaljuk.
A gombóchoz a tojást, sót, reszelt vöröshagymát, borsot, rizst, paprikát összedolgozzuk és fél órát hagyjuk állni. Ezután vízes kézzel gombócokat formázunk belőle. Egy lábasba öntü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütése 220 C fokon alsó felső módozatban 35 - 40 perc ha légkeveréses módban sülne még hamarabb megsül, de ott elég a 200 C fokos elő melegített sütő. Rakott zeller amit nagy szere...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA padlizsánt fél centis szeletekre vágom, besózom, és 10 percet pihentetem. Az olaj felén egy serpenyőben pirosra sütöm a padlizsánok mindkét oldalát, felhasználásig félreteszem....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű