5 evőkanál olívaolaj
150 g szalonna
500 g sertéscomb
2 közepes fej vöröshagyma
0,5 - 1 kg burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 csapott teáskanál só
0.5 csapott teáskanál fehérbors (őrölt)
1 csapott teáskanál köménymag (őrölt)
esetleg 1 szál friss rozmaring
1. A szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük.
2. A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tepsibe, a húsra tesszük ezeket is.
3. Az egészet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, (rászórjuk egy rozmaring ág leveleit), majd alaposan összekeverjük.
4. A tepsit lefedjük alufóliával, majd 200 C fokos sütőben 50 percig sütjük.
5. 50 perc után levesszük az alufóliát, a sütőt 220 C fokra tesszük és még 40 percig sütjük. 10 percenként kivesszük és egy fakanállal alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol piruljon.
6. Savanyúsággal vagy friss salátával tálaljuk.
Wokban vagy egy nagy serpenyőben, kevés olajon megsütjük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát. A hagymát elnyolcadoljuk, a wokba dobjuk, majd hozzáadjuk a húst, fűszerezzük....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Fogunk egy hőálló tálat és a közepétől indulva kibéleljük szeletelt baconnel, úgy, hogy túllógjon az edény peremén. 2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük az olívaolajat egy nagy, nehéz fenekű edényben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprika pehelyét. Főzzük, gyakran keverve, amíg a fokhagyma aranyszínű...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA tészta elkészítése: A pennét kifőzzük, sós, olajos vízben. Ne főzzük túl keményre, hiszen úgyis sülni fog. A szósz elkészítése: A sűrített paradicsomot elkeverjük olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű