A töltelék:
4 db tölteni való paprika
1 bögrényi 2/3-ig főtt barnarizs
1 db vöröshagyma
20 dkg (csiperke)gomba
2 evőkanálnyi olívaolaj
só, bors
2 cikk fokhagyma
A szósz:
1 nagyobb vöröshagyma
2 db nagyobb lebőrözött, felkockázott paradicsom
3 dl sűrített paradicsom
2 cikk zúzott fokhagyma
2 teáskanálnyi citromlé
só, bors
A töltelékhez a felkockázott hagymát olívaolajon sóval pároltam, amikor üveges lett, hozzáadtam a cikkekre vágott gombát, és addig kavargattam, amíg szép pirosra sült. Ekkor rátettem a zúzott fokhagymát és őröltem rá borsot, párszor még átkavartam és hagytam hűlni, majd elkevertem a rizzsel és beletöltöttem a kicsumázott paprikákba.
A szószhoz a hagymát felszeleteltem, olívaolajon sóval üvegesre pároltam, rátettem a felkockázott paradicsomot, a fűszereket és olyan jó szottyosra főztem.
A hagymás paradicsomragut átkanalaztam egy sütőedénybe, ráfektettem a paprikákat, leöntöttem a sűrített paradicsommal és 175 fokon kb. 35 perc alatt szép pirosra sütöttem.
A bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott bag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra, és egy hőálló tepsit vajazzunk ki. A fokhagymát szeleteljük fel, és dörzsöljük be vele a vajas tepsi alját. 2. lépés: Tegyü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük az alapanyagokat, a szalonnát felkockázzuk, a hagymát félfőre vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük. Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten elkezdjük a sz...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű