A töltelék:
4 db tölteni való paprika
1 bögrényi 2/3-ig főtt barnarizs
1 db vöröshagyma
20 dkg (csiperke)gomba
2 evőkanálnyi olívaolaj
só, bors
2 cikk fokhagyma
A szósz:
1 nagyobb vöröshagyma
2 db nagyobb lebőrözött, felkockázott paradicsom
3 dl sűrített paradicsom
2 cikk zúzott fokhagyma
2 teáskanálnyi citromlé
só, bors
A töltelékhez a felkockázott hagymát olívaolajon sóval pároltam, amikor üveges lett, hozzáadtam a cikkekre vágott gombát, és addig kavargattam, amíg szép pirosra sült. Ekkor rátettem a zúzott fokhagymát és őröltem rá borsot, párszor még átkavartam és hagytam hűlni, majd elkevertem a rizzsel és beletöltöttem a kicsumázott paprikákba.
A szószhoz a hagymát felszeleteltem, olívaolajon sóval üvegesre pároltam, rátettem a felkockázott paradicsomot, a fűszereket és olyan jó szottyosra főztem.
A hagymás paradicsomragut átkanalaztam egy sütőedénybe, ráfektettem a paprikákat, leöntöttem a sűrített paradicsommal és 175 fokon kb. 35 perc alatt szép pirosra sütöttem.
- A gombák héját lehúzzuk, a tönköt kivágjuk. (Utóbbit felhasználhatjuk pl. pörköltnek.) - A gombafejeket egy jénaiba vagy egy kisebb, kiolajozott tepsibe állítjuk, és meghi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA római tálat beáztatjuk, legalább 20-30 percre, hogy alaposan megszívja magát. Felkarikázzuk a kolbászt, megpucoljuk a hagymát és vékony karikákra vágjuk, lereszeljük a sajtot. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót leszűrjük, és egy késes robotgépbe tesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyjából összevágjuk a bazsalikommal vagy a petrezselyemmel együtt, és a csic...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kockára vágott sertéshúst kevés olajon pirospaprikával meghintve, zúzott fokhagymával, sóval, kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. A karikára vágott vöröshagymát olajon ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű