400g friss, leveles spenót
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
20g vaj
300g szikkadt tk. kenyér vagy zsemle
220ml langyos tej
2 tojás
50g ementáli vagy más jól reszelhető sajt
50g tk. liszt
kis csokor snidling (elhagyható)
kis csokor petrezselyem
só, frissen őrölt bors, szerecsendió
Tálaláshoz
12 szelet bacon
100ml habtejszín
50g juhtúró
fokhagyma ízlés szerint
ementáli reszelve
A spenótot alaposan megmostam, apróra tépkedtem és lecsepegtettem. A vöröshagymát felkockáztam megfonnyasztottam, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, majd a spenótot is. Addig pároltam, míg minden folyadék el nem párolgott róla.
Míg kihűlt, a kenyeret apró kockákra vágtam és egy keverőtálba tettem. A tojásokat a langyos tejjel elkevertem, majd a kenyérre öntöttem, kicsit átforgattam, hogy mindenhová jusson. Míg megszívta magát, finomra vágtam a snidlinget és a petrezselymet, az ementálit lereszeltem. Hozzáadtam a kenyérhez, sóztam, borsoztam és egy csipet szerecsendiót szórtam rá. Végül belekevertem a lisztet és alaposan összedolgoztam. Vizet forraltam, sót dobtam bele. Vizes kézzel gombócokat formáztam és a gyöngyöző vízbe tettem őket. A hőt közben alacsonyabbra vettem és 10 percig főztem a gombócokat. Lecsepegtettem és kevés vajon átforgatva hőálló tálban, tálalásig langyos sütőbe tettem őket.
A tejszínt felforrósítottam és juhtúróval, fokhagymával elkevertem. A szalonnát kevés olajon ropogósra sütöttem és tálaltam a gombócokat.
fűszerezzük!Betöltjük a káposztát és káposzta ágyra a fazékba helyezzük!A káposzták közé helyezzük a maradék csülköt és a csülök főzőlevével felengedjük,pár szem babérlevelet dobun...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit karikára vágjuk és megfőzzük, a padlizsánt karikára vágjuk, sózzuk kicsit, állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, majd lisztbe forgatjuk és olajban kisütjük. A hagymát apróra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsgombóc: Gyorsan összekeverem a hozzávalókat– csak rövid ideig gyurmákolva. Kb. 3-4 db gombócot készítek ebből az adagból. Jó nagy gombócok lesznek! Grillen 2-3 percig sütöm...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemájat hártyázzuk le, távolítsuk el az ereket, és tisztítsuk meg az epétől. A tejet mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket, borsot és a majoránnát. A tiszta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű