Családireceptkönyv.hu

Tiroli spenótos gombóc, juhtúrós szósszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400g friss, leveles spenót
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
20g vaj
300g szikkadt tk. kenyér vagy zsemle
220ml langyos tej
2 tojás
50g ementáli vagy más jól reszelhető sajt
50g tk. liszt
kis csokor snidling (elhagyható)
kis csokor petrezselyem
só, frissen őrölt bors, szerecsendió

Tálaláshoz
12 szelet bacon
100ml habtejszín
50g juhtúró
fokhagyma ízlés szerint
ementáli reszelve

Elkészítés:


A spenótot alaposan megmostam, apróra tépkedtem és lecsepegtettem. A vöröshagymát felkockáztam megfonnyasztottam, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, majd a spenótot is. Addig pároltam, míg minden folyadék el nem párolgott róla.
Míg kihűlt, a kenyeret apró kockákra vágtam és egy keverőtálba tettem. A tojásokat a langyos tejjel elkevertem, majd a kenyérre öntöttem, kicsit átforgattam, hogy mindenhová jusson. Míg megszívta magát, finomra vágtam a snidlinget és a petrezselymet, az ementálit lereszeltem. Hozzáadtam a kenyérhez, sóztam, borsoztam és egy csipet szerecsendiót szórtam rá. Végül belekevertem a lisztet és alaposan összedolgoztam. Vizet forraltam, sót dobtam bele. Vizes kézzel gombócokat formáztam és a gyöngyöző vízbe tettem őket. A hőt közben alacsonyabbra vettem és 10 percig főztem a gombócokat. Lecsepegtettem és kevés vajon átforgatva hőálló tálban, tálalásig langyos sütőbe tettem őket.
A tejszínt felforrósítottam és juhtúróval, fokhagymával elkevertem. A szalonnát kevés olajon ropogósra sütöttem és tálaltam a gombócokat.

Tiroli spenótos gombóc, juhtúrós szósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hamburger
Hamburger

Első lépésben reszeld le a közepes fej hagymát. A darált marhahús legyen jó hideg, a hűtő leghidegebb részéből. Tedd egy tálba a húst. Add hozzá a reszelt hagymát, a 3/4 tk. őröl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Svájci burgonya
Svájci burgonya

A burgonyát kisütjük (mi hasábként szeretjük a legjobban). A párizsit apró kockára vágjuk (az eredeti recept szerint daráljuk), beletesszük a tejfölbe, hozzáadjuk a tojást, majd s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diéta
Gombarizottó (Zóna)
Gombarizottó (Zóna)

Olívaolajon pirítsd meg az apróra vágott lila-hagymát, majd add hozzá az alaposan megtisztított, megmosott, felaprított gombát. Ízesítsd sóval, borssal és a többi fűszerrel és pár...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Csirkecurry
Csirkecurry

1. Vágjuk a csirkét ujjnyi vastag, 4 cm hosszú szeletekre. 2. Melegítsük meg a kókusztej harmadát, amíg a kókuszolaj a tetején ki nem csapódik. Adjuk hozzá a currypasztát és kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk