6 db csirke felsőcomb
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg zöldbab
25 dkg gomba
1 kg burgonya
20 dkg kolbász
1 közepes db vöröshagyma
3 dl tejföl
2 db tojássárgája
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj
1.5 dl víz
A csirkecombokat besózzuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és lefedve sütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk.
A gombát kevés olajon megdinszteljük a zöldbabbal együtt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Egy tepsit olajjal kikenünk, a szalonna szeletekkel kirakjuk, beleszeleteljük a burgonyát, ráhelyezzük a megsült csirkecombokat, ráborítjuk a zöldbabos gombát, rászeleteljük a kolbászt és a vöröshagymát, és fóliával letakarva 30 percig sütjük.
A tojásokat kikeverjük a tejföllel, ráöntjük az ételünkre, és fólia nélkül készre sütjük.
A krumplit a lereszeljük. A hagymát felaprítjuk, majd egy tálban elkeverjük a krumplit a tojásokkal, liszttel, kukoricával, tejjel és az apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerin...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesA csülköt hideg vízbe felrakjuk főni,ha felforrt habozzuk le és adjunk hozzá egész borsot,sót,fokhagymát és egy fej hagymát.Addig főzzük a csülök,amíg puha nem lesz és ki nem fordu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, karikára szeljük, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. A kolbász bőrét eltávolítjuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgolyóhoz összekeverjük a hozzávalókat és kisebb gombócokat formázunk.Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű