Családireceptkönyv.hu

Bázai tál


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db csirke felsőcomb
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg zöldbab
25 dkg gomba
1 kg burgonya
20 dkg kolbász
1 közepes db vöröshagyma
3 dl tejföl
2 db tojássárgája
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj
1.5 dl víz

Elkészítés:


A csirkecombokat besózzuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és lefedve sütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk.
A gombát kevés olajon megdinszteljük a zöldbabbal együtt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Egy tepsit olajjal kikenünk, a szalonna szeletekkel kirakjuk, beleszeleteljük a burgonyát, ráhelyezzük a megsült csirkecombokat, ráborítjuk a zöldbabos gombát, rászeleteljük a kolbászt és a vöröshagymát, és fóliával letakarva 30 percig sütjük.
A tojásokat kikeverjük a tejföllel, ráöntjük az ételünkre, és fólia nélkül készre sütjük.

Bázai tál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rakott krumpli magyarosan
Rakott krumpli magyarosan

Elkészítés: A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük szintén sós vízben. Eközben a hagymát kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk a szalonnát felszeletel...

Elkészítési idő: 1 öra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Hagymás bab
Hagymás bab

1. Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a szalonnát/sonkát -> majd kiszedjük és abban a zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát 2. Sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a felszeletelt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtos nokedli, avagy Kasnokerl
Sajtos nokedli, avagy Kasnokerl

Elkészítjük a nokedlit a lisztből, tojásból és kevés vízből. Enyhén sózzuk. Ha túl sűrű lenne a massza, adjunk hozzá még egy kicsi vizet. Ezt hagyjuk állni kb. 20 percig....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött káposzta - gombócos (Bmintbalázs)
Töltött káposzta - gombócos (Bmintbalázs)

Aprítsd fel az 1 fej hagymát, és 1 ek. zsíradékon, közepes lángon fonnyaszd 4-5 percig. Add a rizst a darált húshoz, keverd össze. Add hozzá a fonnyasztott hagymát, a sót, borsot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk