50 dkg sonka
25 dkg szalonna
70 dkg bab
3 fej hagyma
3 evőkanál cukor
2 szál bazsalikom
só
bors
pirospaprika
A babot főzés előtt az előző este beáztatjuk. Főzés elején belerakjuk a bazsalikomot, és félig főzzük meg. Kockára vágjuk a szalonnát és a sonkát. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. ebbe a zsírba rakunk cukrot, a felkarikázott hagymát. Üvegesre pirítunk. Így hagyjuk hozzá a már előzőleg leszűrt babot. Annyi levet öntünk hozzá ami ellepi. Készre főzzük:)
A burgonyákat alaposan megmossuk, és forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt előfőzzük. A darált húst kevés olajon megpirítjuk. A megfőtt burgonyákat meghámozzuk, majd karikára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, kihűtjük. Áttörjük. A liszttel, sóval, tojással és a sütőporral összekeverjük, hogy könnyen bírjunk vele dolgozni. Kb. fél centi vastagra kiny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn nem futtattam fel külön az élesztőt a langyos vízben, simán összedobtam a hozzávalókat egy nagy edényben, mixergép dagasztóspiráljával dagasztottam, amíg össze nem állt a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPirítsd üvegesre a leöblített rizst, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, add hozzá a felkockázott hagymát. Fűszerezd meg, és fedő alatt, kis lángon addig párold, amíg az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű