1 csomag tészta
50 dkg gomba (konzerv)
1 kisebb hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl főzőtejszín
15 dkg parmezán
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a felaprított petrezselyemzöld felét. A leszűrt tésztát kiolajozott, hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a megdinsztelt gombát. A reszelt parmezánt összekeverjük a tejszínnel, fűszerezzük és ráöntjük, 180 fokon 12 perc alatt megpirítjuk. Mikor elkészült, rászórjuk a maradék petrezselyemzöldet és szeletelhetjük is.
Másfajta sajttal is elkészíthető.
A csülköt szétdarabolom, sós vízben babérlevél, szemes bors, hagyma; készre főzöm. Közben császár szalonnát kockára vágva sütni kezdem, amibe 2-3 fej hagymát darabolok, fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. Feltesszük a babot a darabokra vágott füstölt húst főni annyi vízben hogy ellepje, beleteszünk 2-3 babérlevelet. Fél órát főzzük és ha kell sózzuk (a...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát és a brokkolit sós vízben megfőzzük, ezután felszeleteljük és egy kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. A hagymát kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a felszelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej-víz keverékben, a vaníliarudat, és csipetnyi sót hozzáadva. Ha puhára megfőtt, kivesszük a vaníliarudat ( még haszn...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes