Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos húsgombóc


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg darált hús
1 csésze rizs
1 kis hagyma
1 tojás
1-2 doboz paradicsompüré

bors
ételízesítő
leveskocka
2-3 babérlevél

Elkészítés:


A hagymát a darált húshoz adom, és a rizzsel, a fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítek. (Több tojást nem szabad hozzáadni, mert kemények lesznek a gombócok.)

Egy nagyobb edényben kb. 2 liter vizet forralok, beledobom a leveskockát. Amikor forr, lobog, a húsos keverékből kézzel kisebb alma nagyságú gombócokat formázók, és a forrásban lévő lébe teszem, lefedem, és kb. 1 órát közepes lángon főzöm. Nagyon nem szabad zubogni, mert széteshetnek a gombócok. Szükség szerint a főzőlevet pótolni kell, mert a gombócok szépen megdagadnak. Nem baj, ha rizsszemek vagy húsdarabkák válnak le, mert a mártást gazdagítják.
Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálra szedem.

A paradicsompürét kevés vízzel és 1 evőkanálnyi liszttel simára keverem, és a főzőlébe öntöm. Felfőzöm, és ízlés szerint cukorral, sóval ízesítem. A gombócokat visszahelyezve, tejföllel meglocsolva tálalom, esetleg sós vízben főtt burgonyát is kínálok hozzá.

Paradicsomos húsgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Bazsalikomos rakott szarvacska
Bazsalikomos rakott szarvacska

tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A sonkát és a paradicsomot felkockázzuk, a bazsalikomot felaprítjuk, és összekeverjük a tésztával. Sóval, bor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szabolcsi töltött káposzta
Szabolcsi töltött káposzta

Kezdem a káposztával: Vizet forralok, melybe beleöntöm az ecetet. A káposzta közepét (torzsát) éles késsel kikanyarítom, „ezt a gyerekek szívesen elrágcsálják” és a fejet bele he...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Emese
Tepsis hús
Tepsis hús

1. A szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük. 2. A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tepsibe,...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott karfiol
Rakott karfiol

Feltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is. Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszű...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk