1 kg darált hús
2 tojás
1 fej fokhagyma
1 fej hagyma
zsemlemorzsa
só
bors
petrezselyemzöld
A darált húst keverd össze a tojással.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, petrezselymet.
Szórj bele zsemlemorzsát, annyit, hogy golyókat tudj belőle formálni, sózd és borsozd.
Készíts belőle tetszésednek megfelelő nagyságú gombócokat. Teheted muffin formákba is (így akár a zsemlemorzsát is elhagyhatod)
Kevés zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg.Ha úgy látod, hogy a gombócok egyik oldala kész, forgasd meg őket, majd addig süsd, míg az is pirosra nem sül.
A krumplit megpucoljuk és nagyobb darabokra vágva sós vízben puhára főzzük. Félretesszük egy tálba. A zöldségeket a krumpli forró főzővizében ressre (tehát nem teljesen puhára) fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát a füstölt tarjájával együtt margarinon, és a szójaszószon megpárolom, majd hozzá adom a pulykamellet, és együtt párolom a hús kifehéredéséig, megszórom az újhagymával,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A májat nagyobb darabokra vágjuk (általában félbe, a nagyobbakat három részre).A hagymát megtisztítjuk, félbehasítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. A paprikát kicsu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket karikára vágjuk. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet a vajjal össze melegítjük, hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját, és lassú tűzön b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű