1 kg darált hús
2 tojás
1 fej fokhagyma
1 fej hagyma
zsemlemorzsa
só
bors
petrezselyemzöld
A darált húst keverd össze a tojással.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, petrezselymet.
Szórj bele zsemlemorzsát, annyit, hogy golyókat tudj belőle formálni, sózd és borsozd.
Készíts belőle tetszésednek megfelelő nagyságú gombócokat. Teheted muffin formákba is (így akár a zsemlemorzsát is elhagyhatod)
Kevés zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg.Ha úgy látod, hogy a gombócok egyik oldala kész, forgasd meg őket, majd addig süsd, míg az is pirosra nem sül.
1. A karalábét megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk. 2. A hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát megtisztítjuk, és apróra összevagdaljuk. 3. A füstölt szalonna zsírján a hagymát...
Elkészítési idő:A zöldpaprikát karikákra,a vöröshagymát szeletekre,a gombát és a paradicsomot cikkekre vágjuk. A kolbászt egy percig langyos vízbe áztatjuk,ettől a héja fellazul,így könnyebben le...
Elkészítési idő: 1Az útifű maghéjra öntsük rá a vizet, várjuk meg, hogy megszívja magát. Keverjük össze a többi összetevővel, a fokhagymát reszeljük bele, keverjük hozzá az összeaprított medvehagymá...
Elkészítési idő: