1 kg darált hús
2 tojás
1 fej fokhagyma
1 fej hagyma
zsemlemorzsa
só
bors
petrezselyemzöld
A darált húst keverd össze a tojással.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, petrezselymet.
Szórj bele zsemlemorzsát, annyit, hogy golyókat tudj belőle formálni, sózd és borsozd.
Készíts belőle tetszésednek megfelelő nagyságú gombócokat. Teheted muffin formákba is (így akár a zsemlemorzsát is elhagyhatod)
Kevés zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg.Ha úgy látod, hogy a gombócok egyik oldala kész, forgasd meg őket, majd addig süsd, míg az is pirosra nem sül.
Egy keverőtálban elkészítjük a fasírtot. A darált húshoz hozzáadunk 1 darab (előzőleg tejben vagy vízben pár percre beáztatott, majd kinyomkodott) kiflit, 4-5 gerezd zúzott vagy re...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben megfőzzük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a megfőtt karfiol felét beletesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával. A sonkát és a bacont felkockázzuk, belekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hasábra vágom, a vöröshagymát elnegyedelem, apróra vágom a fokhagymát is, a zöldpaprikát is csíkokra vágom. A szalonnát szintén metéltre vágom, a rizi-bizit is hozzáadom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.dinszteljük meg a hagymát egy kevés vízen, esetleg magvajon 2.adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot, dinszteljük meg azokat is - ki is hagyható, ha épp nincs otthon 3.adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű