HOZZÁVALÓK (2 FŐRE)
- 100 gramm szójagranulátum
- olíva olaj
- 2-3 paradicsom (nyilván a méretétől függ)
- 1 nagy krumpli
- 1 nagy padlizsán
- 1 fej hagyma
- egy marék a kedvenc gombádból (ha semmilyet se szeretsz, használj cukkínit)
- 2 teáskanál mustár
- 1-2 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- 1.5 dl bor (vörös vagy fehér)
- só és bors
Melegítsd elő a sütődet 185 fokra. Tedd a szójagranulátumot kétszeres vízbe, majd ha megszívta magát, öblítsd le és nyomkodd ki. Sózd, borsozd, löttyints rá olíva olajat.
2. Vágd apróra a hagymát és a gombát, majd olívaolajon pirítsd addig, míg nem kezd el azonnali elfogyasztásra csábítani az ellenállhatatlan illattal. Ha megvan, zuttyantsd a pirított gombát a szója mixbe, keverd meg és hagyd pihizni.
3. Hámozd meg a padlizsánt, vagdosd félcentis szeletekre, ezeket pedig pakold a serpenyődbe. (Nem kell elmosnod a gombapirítás után, legalább megadja az alap-ízt, nyami.) Locsold meg a borral, keverd bele a mustárt, és kis lángon zubogtasd tíz percen át. Ha megvagy, a mustáros szószt öntsd bele a szójás-gombás keverékbe, a padlizsánt pedig tedd félre.
4. A paradicsomokat reszeld le héjastul a sajtreszelő nagylukú oldalán. Adj hozzá egy löttyintés olívaolajat, sót, borsot, reszeld bele a fokhagymákat, és kínáld meg egy kiskanál friss, apróra vágott, vagy pedig szárított, őrölt rozmaringgal.
5. Mosd meg a krumplit (ne fáraszd magad a hámozással), és szeleteld őket 2-3 miliméteres szeletkékre.
6. Most pedig megkezdjük a vár építést: a tortaformában vagy sütőtálban helyezd el legalulra a szójás-gombás keveréket. Erre kerülnek szépen kiterítve a krumpliszeletek. A harmadik emelet a fele paradicsomszószé. Az tetőtérben lakik a padlizsán, és ezt is locsold meg paradicsomlével.
7. Told be a sütőbe 20-25 percre (az első tíz percben letakarhatod sütőpapírral, hogy gyorsabban megpuhuljanak a zöldségek)
A tésztát sós vízben megfőzzük 4-5 perc alatt, leszűrjük, átöblítjük, és lecsepegtetjük. A csirkehúst falatnyi kockákra daraboljuk. A hagymát, a kínai kelt és a brokkolit megmossuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot pedig negyedekre szeleteljük. A hagymát (magas lángon) az olajon aranysárgára pirítjuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy serpenyőben felforrósítom a sertés zsírt és rádobom a kockára vágott hagymát. Megsózom, majd addig sütöm nagy lángon, míg aranybarna színt nem kap. Ezután félrehúzom, várok fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bagettek végeit levágjuk. A belsejét éles késsel körbe vágjuk és kiemeljük mindkét oldalon. Amit így kiemelni nem tudunk,azt fakanállal kinyomjuk. Helyére kerül a töltelék A ba...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű