Családireceptkönyv.hu

Csirkemájas rizses ragu


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
5 evőkanál étolaj
300 g csirkemáj
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
100 g zöldborsó
1 bögre rizs
2 bögre víz
200 g trappista sajt (reszelt)

bors - fekete (tört)
majoránna

Elkészítés:


1. A megpucolt vöröshagymát kockára vágom, majd 4 evőkanál olajon megpirítom.

2. Zöldségeket összevágom, hozzáadom a hagymához, majd fűszerezem, és tovább pirítom. Ha szükséges kevés vizet adok hozzá.

3. A félig megpárolt zöldségekhez hozzáadom a kockára vágott májat és tovább párolom, amíg a máj meg nem puhul. A kész ragut félreteszem.

4. Az 1 bögre rizshez, 2 bögre vizet kimérek, teszek bele egy csipet sót, 1 evőkanál olajat és felforralom. A forrásban levő vízhez hozzáadom a rizst. Fedő alatt, alacsony hőfokon, többször megkeverve készre párolom.

5. Ha elkészült a rizs, összekeverem a raguval, majd hozzáadom a reszelt sajt 1/3-át. Végül a maradék reszelt sajttal tálalom, és friss zöldfűszerekkel díszítem.

Csirkemájas rizses ragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Brigitta
Paradicsomos Húsgombóc
Paradicsomos Húsgombóc

A paradicsomos húsgombóc elkészítéséhez a megtisztított, felaprított hagymát a darált húshoz keverjük. Hozzáadjuk a rizst és a tojást, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Összeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyers zöldségtekercs
Nyers zöldségtekercs

Az elkészítése roppant egyszerű. Daraboljunk, majd tegyük késes aprítóba. A massza legyen teljesen pépes állagú. Terítsük ki a tapadásmentes lapra, és pár óra alatt aszaljuk meg....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Morzsás zöldbab
Morzsás zöldbab

A zöldbabot sós vízben megfőzzük, és leöntjük a vajban pirított morzsával.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai hot-dog
Amerikai hot-dog

A virslit megfőzzük. Amíg fő, a hagymát vágjuk kis kockákra, majd forgassuk lisztbe, és süssük ki forró olajban, hogy ropogósak legyenek! Ha megsült, szalvétával kibélelt edénybe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk