1. 6 kicsontozott bordaszelet vagy combszelet
2. 75 dg burgonya
3. 2 evőkanál zsiradék
4. olaj, só, törött-bors, majoránna
5. 1 db húsleves kocka
6. 1 kiskanál pirospaprika
7. 2-3 gerezd fokhagyma
A húst csíkokra vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha sötétre sült, megsózzuk, borsozzuk, beletörjük a fokhagymát, gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve puhára pároljuk (e célra még jobb ha van készen húslevesünk). Amíg nem párolódott meg, addig a húslevessel locsolgatjuk.
Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, amelyet ugyanakkora csíkokra vágtunk fel, mint a húsdarabokat. Végül a puha húst zsírjára sütjük,beletesszük a puha papíron leitatott burgonyát.
Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékonyra karikázzuk és a tepsi alján elterítjük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig). Eközben a zacskós riz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk. Sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát. 5 ek olajon ledinszteljük. Beletesszük a darált húst, tovább dinszteljük 4-5 percig. Rátesszük a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz áztató levet kiöntjük, és kevés vízben provanszi fűszerkeverékkel, babérlevéllel puhára főzzük. Ekkor mixerrel pürét csinálunk belőle. Azután ízesítjük ismét: fokhagymával, őröl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű