menu

Családireceptkönyv.hu

Brassói aprópecsenye


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1. 6 kicsontozott bordaszelet vagy combszelet
2. 75 dg burgonya
3. 2 evőkanál zsiradék
4. olaj, só, törött-bors, majoránna
5. 1 db húsleves kocka
6. 1 kiskanál pirospaprika
7. 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A húst csíkokra vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha sötétre sült, megsózzuk, borsozzuk, beletörjük a fokhagymát, gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve puhára pároljuk (e célra még jobb ha van készen húslevesünk). Amíg nem párolódott meg, addig a húslevessel locsolgatjuk.

Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, amelyet ugyanakkora csíkokra vágtunk fel, mint a húsdarabokat. Végül a puha húst zsírjára sütjük,beletesszük a puha papíron leitatott burgonyát.

Brassói aprópecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rozmaringos tepsis burgonya gazdagon
Rozmaringos tepsis burgonya gazdagon

Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékonyra karikázzuk és a tepsi alján elterítjük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, a fokh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sajtos fokhagymás rakott karfiol
Sajtos fokhagymás rakott karfiol

A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig). Eközben a zacskós riz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos gombóc
Húsos gombóc

A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk. Sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát. 5 ek olajon ledinszteljük. Beletesszük a darált húst, tovább dinszteljük 4-5 percig. Rátesszük a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Erdélyi babpüré
Erdélyi babpüré

Az áztató levet kiöntjük, és kevés vízben provanszi fűszerkeverékkel, babérlevéllel puhára főzzük. Ekkor mixerrel pürét csinálunk belőle. Azután ízesítjük ismét: fokhagymával, őröl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk