Családireceptkönyv.hu

Túrósnudli


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 1 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás
100 g zsírszegény túró
60-­70 g zabpehelyliszt
édesítő 

Elkészítés:


A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. 
A tésztából nudlikat formázunk és forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nagyon gyorsan elkészül, 1­2 perc elég neki. Amikor feljön a víz tetejére, akkor már elvileg jó.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az egész adag kb. 55 g ch és 510 kcal. 100 gramm kész nudli: 20 g ch és 188 kcal.

Túrósnudli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött paprika csirkemellből
Töltött paprika csirkemellből

A rizst 1 kanál olajon megdinszteljük, sózzuk, félkeményre főzzük. A csirkemellet egy kis fej vöröshagymával a két gerezd fokhagymával ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ragacsos-mázas csirkecomb édesburgonyás körettel
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Ragacsos-mázas csirkecomb édesburgonyás körettel

csirkecombok fűszerezése A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre, amíg a „mázat” elkészítjük. Keverjük a szójaszószt a barna cukorral egészen addig, a...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Juhtúrós sztrapacska
Juhtúrós sztrapacska

Felcsíkozzuk a szalonnát. Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, vizet, és a nokedlitésztánál vala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis-májas fasírozott
Cukkinis-májas fasírozott

A cukkinit lereszeltem, sóztam, állni hagytam. A csirkemájat botmixerrel pépesítettem, hozzáadtam az alaposan kinyomkodott cukkinit, az apróra vágott zöldhagymát, az áttört fokhagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk