menu

Családireceptkönyv.hu

Túrósnudli


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 1 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás
100 g zsírszegény túró
60-­70 g zabpehelyliszt
édesítő 

Elkészítés:


A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. 
A tésztából nudlikat formázunk és forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nagyon gyorsan elkészül, 1­2 perc elég neki. Amikor feljön a víz tetejére, akkor már elvileg jó.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az egész adag kb. 55 g ch és 510 kcal. 100 gramm kész nudli: 20 g ch és 188 kcal.

Túrósnudli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hamis Töltött Karalábé
Hamis Töltött Karalábé

A d.húst, a rízst és a fűszereket alaposan összekeverjük és gombócokat formálunk. A karalábét megtisztítjuk lereszeljük, majd vizet öntünk rá sót, ételízesítőt teszünk bele. Ha fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás - csirkés egytál
Gombás - csirkés egytál

A megtisztított alapanyagokat felszeleteljük. A húst csíkokra, a burgonyát kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. Fél fej hagymát lereszelünk, vagy nagyon apróra darabolunk,...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Rakott laska
Rakott laska

Van egy jó kis jénaim fedővel, kiolajoztam. Tettem egy réteg laskát szárazon. Rá túrót megsózva, borsozva. Arra egy réteg vékonyra szelt angol szalonnát. Megint laska, túró, só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenótos-ricottás „gnudi”
Spenótos-ricottás „gnudi”

A megpucolt spenótot többször átöblítjük. Serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadunk két, finomra aprított fokhagymagerezdet. A spenótot rádobjuk, és erős lángos annyi ideig pirítjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk