Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Klasszikus Pincepörkölt bográcsban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg sertéslapocka, 20 dkg zsír, vagy olaj,15 dkg füstölt szalonna, 70 dkg vöröshagyma (apróra vágva), 1,2 kg tisztított burgonya (hasábokra vágva), 12-15 gerezd fokhagyma, 6 dkg házipaprika, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, só.

Elkészítés:


Ahogyan én készítem:

A bográcsban felhevítem a zsírt ,vagy a felkockázott szalonnát bográcsban zsírjára olvasztom. Kiszedem a szalonnát, hozzáadom az apróra kockázott hagymát és aranysárgára pirítom. Most belekeverem a felkockázott húst. Pár perc múlva megsózom, majd időnként kevergetve a keletkezett saját levében pörkölöm.

Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát. Innét kezdve mindig csak egy kevés vizet aláöntve kb. 25 percig párolom, majd hozzáteszem a krumplit.

További 25 perc múlva belekarikázom a paprikát, a nyolcfelé vágott paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát.

Klasszikus Pincepörkölt bográcsban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paella tenger gyümölcsei
Paella tenger gyümölcsei

A tintahalat és a szépiát darabokra vágjuk. Olívaolajat melegítünk egy "paella"- ban (nagy lapos edény, hasonló, ami a képen van), és a garnélarákot, a homárt melegítjük 1 percen...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Diétás lepény
Diétás lepény

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Keverd össze a hozzávalókat és formázz belőle kis gombócokat, amelyeket egyesével lapíts el a sütőpapíron....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olasz csirkés szendvics
Olasz csirkés szendvics

Először elkészítem a bébikel chipset, ehhez egy nagy tálban összekeverem a leveleket kevés olivaolajjal. Sózom, meghintem kevés borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bácskai rizseshús
Bácskai rizseshús

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk