Családireceptkönyv.hu

Klasszikus Pincepörkölt bográcsban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg sertéslapocka, 20 dkg zsír, vagy olaj,15 dkg füstölt szalonna, 70 dkg vöröshagyma (apróra vágva), 1,2 kg tisztított burgonya (hasábokra vágva), 12-15 gerezd fokhagyma, 6 dkg házipaprika, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, só.

Elkészítés:


Ahogyan én készítem:

A bográcsban felhevítem a zsírt ,vagy a felkockázott szalonnát bográcsban zsírjára olvasztom. Kiszedem a szalonnát, hozzáadom az apróra kockázott hagymát és aranysárgára pirítom. Most belekeverem a felkockázott húst. Pár perc múlva megsózom, majd időnként kevergetve a keletkezett saját levében pörkölöm.

Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát. Innét kezdve mindig csak egy kevés vizet aláöntve kb. 25 percig párolom, majd hozzáteszem a krumplit.

További 25 perc múlva belekarikázom a paprikát, a nyolcfelé vágott paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát.

Klasszikus Pincepörkölt bográcsban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsebes kenyér
Zsebes kenyér

Elkészítése rém egyszerű: maradék felvágottak, kolbászdarabok, sonka- és szalonnadarabok, tojás, hagyma, sajt, illetve bármi, ami maradék a hűtőben van. Fogunk egy (akár szikkadtab...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Fiáker pecsenye
Fiáker pecsenye

A krumplikat egyesével alufóliába csomagoljuk,előtte megsózzuk és sütőben kb.70 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihülni,közben a zsirban átsütjük a kockázott császárszalonnát,majd hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Krémes-ropogós tepsis krumpli
Krémes-ropogós tepsis krumpli

1. A krumplit nagyon erősen, konyhai kefével, folyó víz alatt megtisztítjuk. (Héjával együtt használjuk fel.) 2. A lilahagymát meghámozzuk, majd mindkettőt konyhai robotgépben, va...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rácos hús
Rácos hús

A húst kiklopfoljuk, bepácoljuk. A zöldségeket felkarikázzuk. A tepsi alját kibéleljük bacon-nel, majd rátesszük a burgonya felét, erre a jönnek a hússzeletek, majd a többi zöldség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk