menu

Családireceptkönyv.hu

Klasszikus Pincepörkölt bográcsban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg sertéslapocka, 20 dkg zsír, vagy olaj,15 dkg füstölt szalonna, 70 dkg vöröshagyma (apróra vágva), 1,2 kg tisztított burgonya (hasábokra vágva), 12-15 gerezd fokhagyma, 6 dkg házipaprika, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, só.

Elkészítés:


Ahogyan én készítem:

A bográcsban felhevítem a zsírt ,vagy a felkockázott szalonnát bográcsban zsírjára olvasztom. Kiszedem a szalonnát, hozzáadom az apróra kockázott hagymát és aranysárgára pirítom. Most belekeverem a felkockázott húst. Pár perc múlva megsózom, majd időnként kevergetve a keletkezett saját levében pörkölöm.

Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát. Innét kezdve mindig csak egy kevés vizet aláöntve kb. 25 percig párolom, majd hozzáteszem a krumplit.

További 25 perc múlva belekarikázom a paprikát, a nyolcfelé vágott paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát.

Klasszikus Pincepörkölt bográcsban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lintyő
A temesvári sertéstokány
A temesvári sertéstokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kio...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Chec aperitiv - cu jambon si ardei gras
Chec aperitiv - cu jambon si ardei gras

Se amesteca cele 4 oua bine, se adauga uleiul de masline si vinul si se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se adauga cascavalul si faina, se adauga bicarbonatul, sarea si p...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Bácskai rizses hús
Bácskai rizses hús

A kockára vágott hagymát megpirítjuk a felforrósított zsíron, hozzáadjuk a szintén kockára vágott paprikát, együtt is pirítjuk kicsit, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Egzotikus pulyka wokban
Egzotikus pulyka wokban

A pulykahús kifilézzük, majd apró csíkokra vágjuk. Az evőkanál olajon, felforrósított wokban megpirítjuk. Majd fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, és befedve puhára főzzük. A rép...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk