50 dkg fejtett bab (nagy szemű)
40 dkg sárgarépa (zsenge)
40 dkg burgonya
2 közepes db vöröshagyma
6 db zsálya (levél)
2 ek vaj
10 dkg erdélyi szalonna (húsos)
175 g tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
1 közepes db hegyes erős paprika (ízlés szerint)
2.5 dl víz
A hagymát vékonyra felszeleteljük, a vajon a szalonnával együtt megpirítjuk.
Hozzáadjuk a babot, a karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát.
Sóval, borssal, fokhagymával és zsályával ízesítjük, néhány percig pirítjuk.
Hozzáöntjük a vizet, lefedjük, és pároljuk.
Ízlés szerint csipős paprikát teszünk bele.
Végül tejföllel gazdagítjuk.
A bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a...
Elkészítési idő:A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megpirítjuk. A karalábét megpucoljuk, közepét kivájjuk (a kikapart belső rész is kelleni fog, nem kidobni!). A karalábé lev...
Elkészítési idő: 1 óraA kuktában a füstölt szalonnát kockára vágom és kiolvasztom a zsírját, amire rádobom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megpirítom. A feldarabolt zúzát, szívet is rádobom, meg...
Elkészítési idő: