menu

Családireceptkönyv.hu

Családi káposzta (smároltkáposzta)


Írta:

Elk. idő: kb 2 ór
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hordóskáposzta, gersli, fokhagyma, szalonna, apróhús füstölt és nyers vegyesen, bőr, lapocka, füstült bőr, oldalas.
kb. 2-3 kg káposzta, fél kg gersli, kb 2 kg hús vegyesen, 4-5 fej fokhagyma.
húsok:
- lapocka, oldalas, füstölt bőr, fej, köröm, apróra vágva. húsos szalonna

Elkészítés:


egy nagy edény, én cserépbe szoktam, de bográcsban is csináltam már...fedővel legyen vagy alufólia borítással.
- a hordóskáposztát nagyon kimosom, többször is vízzel felengedem és lecsurgatom.
- a lapockát és az oldalast felkockázom, és a füstölt húsossazlonnát és a többi vegyes füstölteket is apróra vágom, ízlésesen, és legyen elég sok a káposztához mérten majdnem annyi.
- az edény alját szalonnával borítom és teszek egy réteg hordóskáposztát rá, hogy befedje az egész felületet, erre egy réteg ben pakolom a húsokat vegyesen, és rászórom a gerslit, és a fokhagymát apró karikára vágva jó bőven arányosan, káposztához és a húsokhoz mérten. Erre jön újra a káposzta réteg és a húsréteg majd a gersli, fokhagyma és a tetejét lezárom még egy sor káposztával.
-felengedem annyi vízzel, hogy elérje a tetejét, mert a gersli felveszi úgyis.
lefedem és beteszem a sütőbe, 180 fokon nyugodtan, kb. 2 órát, néha megnézem, kóstolom ha a hús puha, a gersli felhízott és nem kemény, de ne főjön szét és a káposzta is megfelelő akkor az egészet összekeverem. Ha szeretitek, vagy kicsit hígabb lett az állaga, akkor be lehet (egy kis zsír és liszt) rántani. ha szükéges, sózni lehet.

Trükkök, tippek, praktikák:


nem kell indenféle hús egyszerre, elég ha 3-4 féle van belőle, de legyen közte füstölt, és bőrös is, ez fontos!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott krumpli
Rakott krumpli

Két kiló krumplit héjában, sós vízben puhára, 8 tojást pedig keményre megfőzzük. A krumplit vékonyra szeljük, a tojást tojásszelővel szintén. Egy nagy tűzálló üvegedényt kivajazunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sólet
Sólet

A babot előző napon beáztatom. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágom. Zsíron megdinsztelem először a hagymát, ha üveges hozzáadom a fokhagymát, végül megszórom piros papr...

Elkészítési idő: 5 óra +
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anita
RIZSES ZÖLDBORSÓS HÚS
RIZSES ZÖLDBORSÓS HÚS

A hagymat aprora, a hust kissebb kockakra vagjuk. Olajon a hagymat uvegesre paroljuk, hozzadjuk a felkockazott hust, es egyutt kavarjuk ameddig a hus kifeheredik. Fuszerezzuk: so...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Edit
TÖLTÖTT ÉDESBURGONYA
TÖLTÖTT ÉDESBURGONYA

Míg a krumpli puhul a sajt kivételével a többi hozzávalót puhítani, párolni, picit sütni. A krumpli belsejét szétnyomkodni, megtölteni, sattal szórni, sütőben a sajt ráolvadásáig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk