1,5 kg burgonya
8 - 10 szelet sertéshús (csirkehúsból is lehet)
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 fej lilahagyma (vöröshagyma is jó)
Fűszerek:
sült krumpli fűszer, só, bors, kakukkfű, bazsalikom, oregano
fél dl olaj
Pác lé
1.) a burgonyát meghámozom, megmosom, karikára szeletelem egy tálba, ott megszórom sült krumpli fűszerrel és egy kis sóval, összekeverem, hogy mindenhol egyformán érje a fűszer.
2.) a hússzeleteket páclében megforgatom
3.) az olajat a sütőtálba öntöm. A burgonya felét ráborítom, majd a hússzeleteket fektetem rá. A burgonya másik felével betakargatom a húst, majd az egészet lefedem a karikákra szeletelt paprika, paradicsom, hagyma egyvelegével.
4.)Alufóliával lefedem 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megpuhul a hús, ekkor leveszem a takarást, és pirítom még a tetejét kb. 20 - 25 percig.
A tepsit (vagy jénai tálat) kivajazom, a meghámozott, vékony szeletekre vágott krumpli felét egyenletesen belehalmozom, fűszerezem. A következő sorban a vékonyra szeletelt csirkeme...
Elkészítési idő:A hagymát apróra vágjuk, a répát karikára, a krumplit kockára, a kelkáposztát laskára. 1 ek olajon üvegesre pároljuk az egyik fej hagymát, hozzáadjuk a répát és a krumplit. Kevés...
Elkészítési idő: 35 percKétszeres mennyiségű forró vízbe folytonos keverés mellett becsurgatjuk a darát, megsózzuk, 4-5 percig lassú tűzön főzzük. A kockára vágott császárhúst megpirítjuk, kiszedjük, majd...
Elkészítési idő: