1,5 kg burgonya
8 - 10 szelet sertéshús (csirkehúsból is lehet)
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 fej lilahagyma (vöröshagyma is jó)
Fűszerek:
sült krumpli fűszer, só, bors, kakukkfű, bazsalikom, oregano
fél dl olaj
Pác lé
1.) a burgonyát meghámozom, megmosom, karikára szeletelem egy tálba, ott megszórom sült krumpli fűszerrel és egy kis sóval, összekeverem, hogy mindenhol egyformán érje a fűszer.
2.) a hússzeleteket páclében megforgatom
3.) az olajat a sütőtálba öntöm. A burgonya felét ráborítom, majd a hússzeleteket fektetem rá. A burgonya másik felével betakargatom a húst, majd az egészet lefedem a karikákra szeletelt paprika, paradicsom, hagyma egyvelegével.
4.)Alufóliával lefedem 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megpuhul a hús, ekkor leveszem a takarást, és pirítom még a tetejét kb. 20 - 25 percig.
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd félbevágjuk, és 1-1,5 cm-es darabokra szeleteljük.A vöröshagymát is felszeleteljük. A fokhagymát finomra vágjuk.A szalonnának levágjuk a b...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAlaposan megtisztítjuk a krumplikat. Bedörzsöljük olajjal. 160 fokon 50-75 percig sütjük őket, amíg kicsit meg nem puhulnak. Amikor kihűltek, mindegyik krumplit hosszában félbe vág...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA májat átmossuk, lecsepegtetjük, majd a hártyás részeket levágjuk és felvágjuk vékony szeletekre. A fokhagymát összezúzzuk vagy lereszeljük és a májat bedörzsöljük vele. A májat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk és egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kb 1 ek harissával és egy kevés római köménnyel. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje é...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű