1,5 kg burgonya
8 - 10 szelet sertéshús (csirkehúsból is lehet)
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 fej lilahagyma (vöröshagyma is jó)
Fűszerek:
sült krumpli fűszer, só, bors, kakukkfű, bazsalikom, oregano
fél dl olaj
Pác lé
1.) a burgonyát meghámozom, megmosom, karikára szeletelem egy tálba, ott megszórom sült krumpli fűszerrel és egy kis sóval, összekeverem, hogy mindenhol egyformán érje a fűszer.
2.) a hússzeleteket páclében megforgatom
3.) az olajat a sütőtálba öntöm. A burgonya felét ráborítom, majd a hússzeleteket fektetem rá. A burgonya másik felével betakargatom a húst, majd az egészet lefedem a karikákra szeletelt paprika, paradicsom, hagyma egyvelegével.
4.)Alufóliával lefedem 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megpuhul a hús, ekkor leveszem a takarást, és pirítom még a tetejét kb. 20 - 25 percig.
szóval mindenből egy kicsi...gomba...kockára vágott parizer vagy gépsonka..felszeletelt vöröshagyma ...tejföl elkeverve tojással..kifőzött tészta.....az egész megsózva az egészet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés zsíron pirítsuk üvegesre a szalonnát. Én bolti, csomagolt, felkockázott szalonnát használtam, de az igazán finom ízért érdemes piacról beszerezni. Adjuk hozzá a tarhonyát, ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk. A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a húst, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű