Hozzávalók a tésztához
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg zabpehelyliszt
2 tojássárgája
10 dkg vaj
só
kb. fél deci víz
Hozzávalók a töltelékhez
4 tojás
250 ml light tejszín
50 dkg spenót
1 gerezd fokhagyma
kb. 8 szárított paradicsom
5 dkg parmezán
só, bors
A tészta trükkje, hogy minél gyorsabban kell összedolgozni az alapanyagot, hogy ne vegye át túlságosan a kéz melegét. Amikor összeállt a tészta, fóliába tekerve tedd a hűtőbe fél órára. Ezután nyújtsd ki kb. 2 mm vastagra, és egyengesd el egy quiche-formában. Szurkáld meg villával, majd 20 percre tedd vissza a hűtőbe. Onnan aztán egyenesen mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe. Szokás magokat szórni rá (illetve egy sütőpapírra), hogy ne púposodjon fel a tészta, de nekünk e nélkül sem volt vele baj. Tíz percig ezzel, majd további öt percig nélküle is süsd, míg egy kis színt kap.
Közben készítsd el a tölteléket. A spenótot egy kis olívaolajon és az áttört fokhagymán futtasd meg. A tojást a tejszínnel alaposan keverd össze, majd jöhet bele a parmezán, a spenót és az apróra vágott szárított paradicsom. Sózd, borsozd, majd az újabb keverés után mehet is a tésztára. Nagyjából fél órát kell sülnie. Érdemes langyosra hűteni, mielőtt felszeletelnéd.
A quiche-ben az a jó, hogy bárhogyan variálhatod. Természetesen készülhet belőle húsos változat is, de lehet spárgás, cukkinis vagy brokkolis. Használd a kedvenc alapanyagaidat és a kedvenc fűszereidet.
Az almát (a héja rajta maradhat) mossuk meg alaposan, majd cikkezzük fel. A vöröshagymát is aprítsuk fel. A csirkemellet mossuk át hideg víz alatt, majd csíkozzuk fel. Egy széles...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét megmostam, szárazra töröltem és vékony, lapos csíkokra vágtam. Fűszereztem és kevés olajjal meglocsoltam. Jól záródó edénybe tettem. Ha időnk engedi pihentessük e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. Egy kisebb edényben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, majd rádobjuk a fokhagyma és a hagyma felét, és gyen...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: KözepesA burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük. A zúzott fokhagymát és a fűszereket 10 evőkanál olajhoz keverjük. A burgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű