Hozzávalók a tésztához
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg zabpehelyliszt
2 tojássárgája
10 dkg vaj
só
kb. fél deci víz
Hozzávalók a töltelékhez
4 tojás
250 ml light tejszín
50 dkg spenót
1 gerezd fokhagyma
kb. 8 szárított paradicsom
5 dkg parmezán
só, bors
A tészta trükkje, hogy minél gyorsabban kell összedolgozni az alapanyagot, hogy ne vegye át túlságosan a kéz melegét. Amikor összeállt a tészta, fóliába tekerve tedd a hűtőbe fél órára. Ezután nyújtsd ki kb. 2 mm vastagra, és egyengesd el egy quiche-formában. Szurkáld meg villával, majd 20 percre tedd vissza a hűtőbe. Onnan aztán egyenesen mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe. Szokás magokat szórni rá (illetve egy sütőpapírra), hogy ne púposodjon fel a tészta, de nekünk e nélkül sem volt vele baj. Tíz percig ezzel, majd további öt percig nélküle is süsd, míg egy kis színt kap.
Közben készítsd el a tölteléket. A spenótot egy kis olívaolajon és az áttört fokhagymán futtasd meg. A tojást a tejszínnel alaposan keverd össze, majd jöhet bele a parmezán, a spenót és az apróra vágott szárított paradicsom. Sózd, borsozd, majd az újabb keverés után mehet is a tésztára. Nagyjából fél órát kell sülnie. Érdemes langyosra hűteni, mielőtt felszeletelnéd.
A quiche-ben az a jó, hogy bárhogyan variálhatod. Természetesen készülhet belőle húsos változat is, de lehet spárgás, cukkinis vagy brokkolis. Használd a kedvenc alapanyagaidat és a kedvenc fűszereidet.
1. A tojást lazán felverjük, majd egy közepes méretű tálban a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk. 2. Ezután nagyobb teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, melye...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A megmosott céklát feltesszük főzni. Érdemes szőröstül-bőröstül, mert így sokkal kevesebb megy veszendőbe a pucolás során. 2. Feltesszük a brokkolit is főni, a már forrásban lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeszedjük a leveleket a káposztáról, levágjuk az elhalt részeket, megmossuk a leveleket .A káposztaleveleket megforrázzuk a lobogó vízben kb 20-30 másodperc alatt. Egy fazékban az...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson jelzettek szerint, enyhén sós vízben kifőzöm. A húsgolyókat felforrósított serpenyőben, kevés zsiradékon megsütöm, majd tányérra szedem. Papírtörlőve...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű