1 csésze, apró rózsákra szedett karfiol
3 nagyobb tojás
1 csésze fodros kel
¾ csésze apró kockákra vágott sonka
só
bors
Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra, és alaposan vajazz vagy zsírozz ki egy muffin sütőt.
A karfiolt robotgépben daráld rizs méretű szemcsékké.
Egy nagyobb tálban verd fel a tojást, add hozzá a kelkáposztát, a sonkát, a karfiolrizst, majd ízesítsd sóval és borssal. Keverd össze alaposan.
Kanalazd a masszát 6 muffin formába, majd süsd körülbelül 12-15 perc alatt készre.
Hagyd a formában kihűlni, és máris eheted.
Előre is elkészítheted, a hűtőben pár napig eláll. Fogyasztás előtt melegítsd át a mikróban.
Egy nagyobb űrtartalmú, 5-6 literes rozsdamentes, vastagabb aljú edényben az olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítek, félrehúzom, megszórom pirospaprikával, és felengedem...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és homogén állagúra keverjük. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, miután új...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa ragut elkészítjük a fenti hozzávalókból. a tócsnihoz lereszeljük nagylyukú reszelőn a krumplit. összekeverjük a hozzávalókat, és 4 részletben kisütjük. a kész tócsnikat félbehaj...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon dinszteljük. A húst tetszés szerinti kockákra vágjuk. A húst a hagymán fehéredésig pirítjuk, közben keverjük. Ezután mennek rá a fűsze...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű