1 bögre (kb. 2,5 dl) barnarizs, (nem fő szanaszét, mint a fehér rokona!)
1 bögre éjszakára beáztatott csicseriborsó
1 jó nagy marék mazsola
1 nagy vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
kb. 30 dkg vékony csíkokra vágott káposzta
vagy például zöldborsó, esetleg előző este beáztatott lencse
Fűszerek: himalája só, bors, chili (elhagyható, ha nem szereted a csípőst), kurkuma, curry, római kömény, koriander por, friss gyömbér.
kókuszolaj
Öntetnek: natúr bio joghurt, fokhagymával kikeverve
Hagymát, fokhagymát szeletekre vágva, olajon (én libazsíron!) megfonnyasztjuk, az 1-2 cm-es csíkokra vágott káposztát is hozzárakjuk, és szintén megpirítjuk.
Megmosott barnarizst hozzákeverjük, felöntjük vízzel (vagy húslevessel, húslével ha a kevésbé vega változatot választjuk!)
Ha már kezd a rizs puhulni, mehet hozzá a csicseriborsó is, és az összes fűszer, meg a mazsola.
Negyedórát, húsz percet fedő alatt pároljuk, és kész is van. Ilyenkor ellenőrzöm, hogy elég fűszeres-e, és végezetül reszelek bele egy kis friss gyömbért, úgy kisujjnyit.
Legutoljára a káposzta helyett zöldborsót, idei répát és zöldséget is tettem bele, káposztát viszont nem. Melléje a fokhagymás-joghurtos mártás! Mennyei! Még a húsevő barátaim sem tudtak kifogást emelni ellene.
A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm. Ugyan így me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. A túrót tegyük egy tálba, és villával alaposan törjük össze.. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű