Családireceptkönyv.hu

Rántott lecsó


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A recept erről az oldalról való:
http://lilafuge.hu/rantott-lecso/

1/2 adag rizses lecsó
1 db tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa

Sütéshez:
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
kb. 1 liter étolaj

Elkészítés:


A langyosra hűlt lecsót összekeverjük a kissé felvert tojással és a zsemlemorzsával. Összegyúrjuk, 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
1/2 óra után ringlónyi golyókat formázunk, először zsemlemorzsába, majd a felvert tojásba, majd újra a zsemlemorzsába forgatjuk.
Közepesen forró olajban pirosra sütjük, papírtörlőre szedjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én csináltam egy nagy adag lecsót, abból elvettem kb. a negyedét, összekevertem a rizzsel.
Lapcsánkával kínáltam.

Rántott lecsó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös gomba a la mami, alias gombapaprikás
Tejfölös gomba a la mami, alias gombapaprikás

A gombát megpucoljuk (lehúzzuk a bőrét). Tönköt megtisztítjuk és az egész gombát vékonyra (3-4 mm) felszeleteljük. A hagymát szintén megpucoljuk és apróra vágva zsiradékon megdinsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kristóf
Betyáros csirkepaprikás (bográcsban)
Betyáros csirkepaprikás (bográcsban)

-A vöröshagymát kockákra, paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a szalonnát és gombát kisebb szeletekre, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk. -A csirkehúst is eldarabolj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kínai pirított gőzgombóc ötfűszeres-marhahúsos tölte
Kínai pirított gőzgombóc ötfűszeres-marhahúsos tölte

A gőzgombóchoz első lépésben elkészítjük a kelt tésztát. Ehhez a hozzávalókból fényes, feszes tésztát dagasztunk, majd egy órát meleg helyen pihentetjük konyharuhával letakarva. Ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Rakott krumpli
Rakott krumpli

A főtt krumplit, a kolbászt és a tojásokat felszeletelem, majd zsírozott jénaiba rétegezem (minden sort sózok). Középre reszelt sajtot és kefirt teszek, a tetejére pedig jó sok tej...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk