Krumpli, só, viz, liszt
Hagyományos étel, hagyományosan tálalva, mert bolondja vagyok a régi ételeknek, ízeknek és igyekszem megőrizni nagyanyáink örökségét... TEJFÖLÖS GOMBÓC, gyakori étel gyerekkoromból... Egyszerű gombóc tésztát készítettem, (főtt, áttört krumpli, liszt) sós vízben kifőztem. Közben vöröshagymát reszeltem. megdinszteltem, só-bors- pirospaprikával ízesítettem, tejföllel elkevertem. Ebbe hempergettem a kifőtt gombóckákat, pirított zsemlemorzsa helyett...??
A töltelékek elkészítése: Gyros Tetszőleges húsból készíthető (én pulyka vagy csirke mellből szoktam leginkább). A húst apróbb kockákra vágjuk. Zsiradékon egy fej apró kockákra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tzatzikihez a megmosott uborkákat lereszeljük, besózzuk, és félretesszük 15 percre pihenni. Ha letelt az idő, kinyomkodjuk – ez azért kell, hogy ne legyen keserű! – hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A sütőporos, sós lisztet, az olajat, a vizet összedolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük. A csirkemelleket megsózzuk, borsozzuk, tárkonnyal megfűszerezzük, és kisütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon. A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük. Ragu készít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű