fél kg csirkemáj,
20 dkg zöldborsó,
2 fej vörös, vagy lilahagyma,
4 gerezd fokhagyma,
olívaolaj,
víz,
25 dkg rizs,
majoranna,
bors, cayenne bors,
leveskocka,
reszelt sajt (én edámit használtam).
Első körben feltesszük a rizst főzni: ízlés és kedv szerint micróban, vagy tűzhelyen, a lényeg az, hogy a felforrt vízbe beledobunk, morzsolunk egy erőleveskockát és így főzzük puhára a rizst. A rizs természetesen lehet barna rizs, vagy akár gyors rizs is. Amíg a rizs fő, megdinszteljük az apróra vágott hagymát egy kevés olívaolajon, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és néhány másodpercnyi keverés után jöhet a zöldborsó. Picit pirítjuk, majd fedő alatt 5-7 percig megpároljuk és ezt követően adjuk hozzá a megtisztított, kockákra aprított csirkemájat, amit szintén párolunk fedő alatt is. Majorannával, borssal, cayenne borssal fűszerezzük és, ha megpuhultak a hozzávalók, akkor a főtt rizst is belekeverjük az egytálételünkbe. Szükség esetén öntünk hozzá egy kis vizet. Néhány perc alatt megkevergetve, egy kis reszelt sajt körítésében összefőzzük a rizottó elemeit. Tálaláskor szintén megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
1. A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. 2. Tepsibe fektetjük, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majoránnával...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit héjastul sós vízben megfőzzük. 2. A tojásokat hideg, erősen sós vízbe tesszük, felforraljuk, majd forrástól számítva 8-10 percig főzzük. 3. A baconből 6 szele...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy nagyobb lábosban vizet forralok, kicsi sót teszek bele. Összegyúrom a túrót a tojással, liszttel, puha vajjal, cukorral, sóval. Kimagozom a barackot, a belsejükbe fahéjjal el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű