Családireceptkönyv.hu

Mézes-mustáros tarja vele sült körettel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Páchoz:
4 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
1 ek méz
1 kk fehér bors
1 dl olaj
16 szelet tarja
1 dl fehérbor
Körethez:
1,5 kg burgonya
2 lila hagyma
6 nagyobb gomba
3 paradicsom
1 kalifornia paprika
frissen őrölt bors
rozmaring (morzsolt)

Elkészítés:


A húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát.

A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas részeket keresztben bevágjuk.

A zúzott fokhagymát a mustárral, a mézzel, a fehér borssal és az olajjal jól kikeverjük. Egy zárható fedelű tálba leteszünk egy réteg húst, és jól megkenjük a páccal. Rátesszük a következő réteget, ezt is megkenjük, végül a legfelső rétegre ráöntjük a maradék pácot, és jól lezárva hűtőbe tesszük.

Egy nagy méretű tepsit kiolajozunk. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk és a tepsibe helyezzük. Sóval, kevés rozmaringgal és frissen őrölt borssal megszórjuk.

A lila hagymát felkarikázzuk, és a krumplira halmozzuk. A paradicsomot és a gombát negyedeljük, a paprikát felcsíkozzuk, és ezeket is a tepsibe rakjuk, megsózzuk.

A zöldségeket befedjük a bepácolt húsokkal. Ráöntjük az edényben maradt fűszeres olajat is. Sózzuk, aláöntjük a bort, és alufóliával befedjük.

200 fokos sütőben kb. 60 percet sütjük. Ekkor eltávolítjuk róla a fóliát és még 15 percet pirítjuk. (Ekkor már használhatunk grill fokozatot.)

Mézes-mustáros tarja vele sült körettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Orosz húsgombóc
Orosz húsgombóc

A darált húst egy tálban összedolgozzuk a tojással, majd sóval, borssal fűszerezzük. Pingpong labda méretű gombócokat formálunk belőlük. Kevés zsiradékon egy serpenyőben süssük át....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
BELGA RAKOTT CSIRKE
BELGA RAKOTT CSIRKE

Ennek az ételnek az a különlegessége, hogy minden anyagot nyersen teszünk az edénybe, légmentesen lezárjuk, így az ízek, aromák megmaradnak és különlegesen jó ízű ételt nyerünk. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis-paradicsomos lasagne
Cukkinis-paradicsomos lasagne

A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sajtot szintén reszeljük le. A friss bazsalikomleveleket ízlés szerint vágju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Sonkás omlett
Sonkás omlett

A tojást sóval, tejjel és liszttel jól elkeverjük. Az apróra vágott sonkát hozzákeverjük. Az így elkészített tésztát 4 részre osztjuk, és forró palacsintasütőben mindegyiket külö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk