Fél kiló gyalult tök (cukkini vagy patiszon is lehet),
2 tojás,
10 dkg liszt vagy zsemlemorzsa,
15 dkg sajt,
só, bors, kapor, étolaj.
A tököt megsózzuk, aztán negyed óráig állni hagyjuk. Ezután kicsavarjuk a levét. Hozzáadjuk a lisztet (zsemlemorzsát), a reszelt sajtot, a tojásokat és az apróra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk. (Egy puha, de nem folyékony masszát kell kapnunk. Ha túl puha, tegyünk hozzá még lisztet vagy zsemlemorzsát.)
Egy serpenyőben néhány evőkanál olajat melegítünk. A fasírtmasszát evőkanállal beleszaggatjuk. A fasírtok mindkét oldalát ropogós aranybarnára sütjük.
A szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. A megtiszított krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjü...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Könnyű1. A rizst tedd fel főni a vízzel és pici sóval. 2. Vágd fel a zöldségeket egyforma darabokra. Lefedve, alacsony lángon, pici vízen, kevés sóval párold meg. A leglassabban a répa,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztom, és megpirítom benne az egy evőkanálnyi lisztet, majd 3 dl vízzel felengedem, és folytonos keverés mellett forralom 10 percig. Sűrű, sodó szerű szószt kapunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyma-dínsztelem.+kockázott hús-pírítom-rizs-pírítom-víz-fedő alatt puhára a rizs-fűszerezem. olaj-zöldségek-pírítom.-felvert tojások-hozzáadom a rizshez ha kész -összepírítom.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű