Fél kiló gyalult tök (cukkini vagy patiszon is lehet),
2 tojás,
10 dkg liszt vagy zsemlemorzsa,
15 dkg sajt,
só, bors, kapor, étolaj.
A tököt megsózzuk, aztán negyed óráig állni hagyjuk. Ezután kicsavarjuk a levét. Hozzáadjuk a lisztet (zsemlemorzsát), a reszelt sajtot, a tojásokat és az apróra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk. (Egy puha, de nem folyékony masszát kell kapnunk. Ha túl puha, tegyünk hozzá még lisztet vagy zsemlemorzsát.)
Egy serpenyőben néhány evőkanál olajat melegítünk. A fasírtmasszát evőkanállal beleszaggatjuk. A fasírtok mindkét oldalát ropogós aranybarnára sütjük.
Kevés olívaolajon a hagymát kockára vágva megpirítjuk. Majd a húst utánaküldjük, sózzuk, borsozzuk - így addig sütjük, míg a hús kicsit ki nem fehéredik. Majd 4 cs ch...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vajbabot sós vízben pároljuk puhára, szedjük ki egy tálba, majd ugyanebben a vízben a zacskós rizst főzzük meg. A darált húst fűszerezzük sóval, borssal, aztán fehéredésig sütj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Először is, elkészítem a párolt rizst, majd mikor kész, melegen tartva félreteszem a felhasználásig. 2. Közben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítom az apróra v...
Elkészítési idő: kb. 30 perc Nehézség: KönnyűA batátát hámozzuk meg, majd szeleteljük fel 2-3 mm vastagra. Sózzuk, reszeljük bele a fokhagymát, és löttyintsük rá az olívaolajat is. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Kevés kók...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű