1 fej karfiol rózsáira bontva
2db tojás
3 e.k. -50%-os dw liszt vagy update liszt (esetleg más ch csökkentett lisztkeverék)
1dl tej
1 e.k. szezámmag
A karfiolt megpárolom. Míg készül, addig a tojást a tejjel simára keverem, majd hozzáadom a lisztet és a szezámmagot. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. Én menet közben hígítottam 1-1 e.k. tejjel a masszát, mert folyamatosan sűrűsödött be, gondolom a Master Mix magas rost tartalma miatt. Beleforgatom a karfiolokat a masszába, majd aranybarnára sütöm.
Megjegyzés: a massza mennyisége a karfiol nagyságától függ, ez elég kicsi fej karfiol volt, épp, hogy elég lett ez a massza, így előfordulhat, hogy több massza kell majd, ebben az esetben a tojásokhoz több tejet és 1-2 e.k.-lal több lisztet kell adni.
A karfiolt sós vízben megfőzzük. Fél kiló darált húst, 1 fej reszelt vöröshagymával, 3 gerezd zúzott fokhagymával,2 apró kockákra vágott zöldpaprikával, 2 paradicsommal megdinsztel...
Elkészítési idő:csirkét-->sütöm+fűszer+párolom+burgonya+párolom+paradicsomszósz+fokhagyma+petrezselyem.
Elkészítési idő: