- 6 közepes burgonya
- 6 tojás
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 pár virsli
- 100 g vaj
- 3 ek liszt
- 300 ml tej
- só
- bors
- szerecsendió
-150 g reszelt sajt
- tejföl
◾️A burgonyát héjastól megfőzzük.
◾️A tojásokat is keményre főzzük.
◾️A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és megpirítjuk.
◾️Ezután lehúzzuk a tűzről és felöntjük, kb. 300 ml tejjel majd fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
◾️A krumpli egyik felét miután megfőtt tepsibe karikázzuk.
◾️Erre a kerül a felszeletelt főtt tojás és a karikára vágott kolbász és virsli.
◾️Meghintjük sóval, ráöntjük a mártást és megszórjuk a reszelt sajt felével.
◾️A krumpli másik felével befedjük, megkenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajt másik részével.
◾️180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
Tejföllel kínáljuk.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! A darált húst az olaj egy részén lepirítjuk, adunk hozzá 2 dl vizet, fűszerezzük és összefőzzük. Közben a kínai kelt leveleire szedjük és forró...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: NehézA krumplit megmossuk és egy fazékba téve -hideg vízbe téve-megfőzzük,a forrástól számítva kb fél óra; villával megszúrva tudjuk meg,hogy puhára fött -? Tojásokat külön edényben fő...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA karalábékat kivájjuk úgy, hogy vékony falat hagyunk. A kivájt darabokat félretesszük. A darált húst összekeverjük a tojással, az előzőleg félig megfőtt rizzsel, ízlés szerint só...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézKészítsük el a tölteléket, főzzük meg a gombát és vágjuk vékony csíkokra. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk meg forró olajban. Reszeljük le a sajtot, vágjuk apróra a petrezsel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű