- 6 közepes burgonya
- 6 tojás
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 pár virsli
- 100 g vaj
- 3 ek liszt
- 300 ml tej
- só
- bors
- szerecsendió
-150 g reszelt sajt
- tejföl
◾️A burgonyát héjastól megfőzzük.
◾️A tojásokat is keményre főzzük.
◾️A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és megpirítjuk.
◾️Ezután lehúzzuk a tűzről és felöntjük, kb. 300 ml tejjel majd fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
◾️A krumpli egyik felét miután megfőtt tepsibe karikázzuk.
◾️Erre a kerül a felszeletelt főtt tojás és a karikára vágott kolbász és virsli.
◾️Meghintjük sóval, ráöntjük a mártást és megszórjuk a reszelt sajt felével.
◾️A krumpli másik felével befedjük, megkenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajt másik részével.
◾️180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
Tejföllel kínáljuk.
A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes40 dkg sertéshúst megmosunk, és apró kockákra vágjuk. Két kanál zsíron apróra metélt vöröshagymát fonnyasztunk, megszórjuk pirospaprikával, majd rárakjuk a kockára vágott sertéshús...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat megpucoljuk, daraboljuk az olajon megdinszteljük. A darált húst hozzáadjuk, 5-6 percig pirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáöntjük a vizet és 25-30 percig párolj...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű