menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis karaj


Írta:

Elk. idő: 155 pec
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg burgonya
750 g hagyma
1,2 kg répa
1 kg sertéskaraj csont nélkül, szeletelve (11-12 szelet)
450 g tejföl
4 gerezd fokhagyma

Bors
Szerecsendió
Liszt

Elkészítés:


1. Melegítsd be a sütőt 200 fokra.
2. Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel vékonyan a krumplit, kicsit vastagabban a hagymát, és vágd negyedekbe a répát.
3. Egy nagyobb serpenyőben pirítsd elő a krumplit: 1-1 evőkanál olajon vagy zsíron egy adagot, ami befér a serpenyőbe.
4. Pirítsd át a répát, 1-2 perc alatt egy kevés zsiradékon.
5. A hagymát is pirítsd elő egy kevés zsiradékon, amíg szétesik.
6. Tedd a zöldségeket egy tepsibe, forgasd át őket. Sózd meg alaposan, ízlés szerint.
7. A húst nagyon enyhén klopfold ki, sózd és borsozd ízlés szerint, és forgasd lisztbe.
8. Kevés zsiradékon a karajszeleteket is süsd elő, 3-3 percig mindkét oldalán.
9. Tedd az elősütött karajt a tepsibe, a zöldségek tetejére.
10. Keverd össze a tejfölt, a szétnyomott vagy reszelt fokhagymát, sót, borsot és szerecsendiót.
11. Kend a fokhagymás tejfölt a húsok tetejére.
12. Fólia alatt süsd 60 percig, aztán fólia nélkül még 15 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tepsis karaj kiváló egytálétel: a hús és a köret együtt sülnek a tepsiben, ezért önmagában is felszolgálható, teljes értékű fogás.

Mint minden sült húsnak, a tepsiben sült karajnak is jót tesz, ha a sütőből kivéve 10 percet pihenteted. Utána melegen azonnal felszolgálható, de a hűtőben néhány napig eláll, és újramelegítve is nagyon finom.

És habár tálalni nem lehet nagyon elegánsan, a tepsis karaj mégis kiváló étel lehet akár nagyobb családi rendezvényeken, ünnepeken is. De emellett egy egyszerűbb hétvégi ebéd tökéletes főszereplője is!

Tepsis karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csülkös babgulyás
Csülkös babgulyás

Az elkészítési idő kissé becsapós, mert a babot egy éjszakára be kell, hogy áztasd, hogy igazán jó legyen - ezzel csalhatsz is, ha csülök helyett például sertéscombból készíted, v...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Bud Spencer kedvence - OK
Bud Spencer kedvence - OK

1. Kockára vágott szalonnát zsíron megpirítjuk. 2. Beletesszük a karikára vágott vöröshagymát és üvegesre sütjük. 3. Rádobjuk a karikára vágott kolbászt és a zúzott fokhagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Fojtott hús
Fojtott hús

A hagymát szálasra szeleteljük. a burgonyát keskeny karikákra vágjuk. a húst vékonyra szeljük, alaposan kiverjük. a szalonnát apró kockákra vágjuk. a kizsírozott tűzálló tálba ré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Tepsis pityóka
Tepsis pityóka

A tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal. A tepsi aljára nyers karikára szeletelt pityókát helyezünk. A tetejére darált húst szórunk vagy karikára vágott kolbászt helyezünk. Rára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk