egy 30x20 cm-es tepsihez:
1 csomag levelestészta
15 dkg cérnametélt
40 dkg túró
1 dl tejfel
2 db tojás
3-4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
5 dkg vaj
olaj a lapok kenéséhez
1 kisebb tojás a legfelső lap lekenéséhez
A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal. Hagyjuk kihűlni
.
A túrót közepes nagyságú tálba tesszük, majd villával kicsit összetörjük. Aztán hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot,, a reszelt citromhéjat, a tejfelt, a két tojás sárgáját, a mazsolát, és alaposan összekeverjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverjük.
Következő lépésként a tésztát /ami teljesen kihűlt/ a túrós-habos masszával óvatosan összeforgatjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd belehelyezünk egy tésztalapot, ezután bekenjük olajjal, majd ráhelyezünk még egy lapot, de azt nem kell megkenni olajjal. Ezután a dupla lapra ráöntjük a túrós-habos masszát, és egyenletesen elsímítjuk. A töltelék tetejét befedjük egy lappal, majd olajjal lekenjük, ráhelyezzük a második lapot, és lekenjük a felvert tojással.ű
Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük.
A leveles tésztát 4 részre osztjuk, és a tepsihez méretezve 4 lapot sodrunk.
A római tálat előző este hideg vízbe beáztatjuk. Az így előre beáztatott római tálat kibéleljük a vékonyan felszeletelt szalonnával, és az apróra vágott vöröshagyma felét rászórjuk...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA felszeletelt krumplit és hagymát összekeverjük az 1 dl olajba belekevert fűszerekkel. Ehhez hozzákeverjük a káposztát, majd a masszát egy zsiradékkal kikent tepsibe tesszük. T...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük. Elkészítés: A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat,a fokhagymát, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk,...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyűmint fent
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyű