Hozzávalók 30 cm-es piteformához
A tésztához
25 dkg liszt
10 dkg vaj
1 csapott kávéskanál só
2 tojás
2 teáskanál sűrített paradicsom
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
40 dkg tejföl
1 dl tej
3 tojás
1 kávéskanál só
15 dkg feta sajt
20 dkg koktélparadicsom
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kerek lapot nyújtunk belőle és kibéleljük vele a vajjal kikent piteformát.
A tejfölt, a tejet, a tojást és a sót kikeverjük és az egészet beleöntjük a formába. Beleszórjuk a kockára vágott feta sajtot és a koktélparadicsomot.
200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük, friss bazsalikommal kínáljuk.
Wokban vagy egy nagy serpenyőben, kevés olajon megsütjük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát. A hagymát elnyolcadoljuk, a wokba dobjuk, majd hozzáadjuk a húst, fűszerezzük....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát és a hagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Tepsibe fektetjük, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majorannával. Majd me...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűAz erdélyi rakott káposzta alapjához a savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A zsíron megpirítjuk az aprított vöröshagymát, fokhagymát,és a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk a sa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA májat megtiszítjuk az inaktól és a hártyáktól. A hagymát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük és hozzáadjuk a fűszereket. Pici, kb. 2 dl vízzel felengedjük és 15 percig...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű