- 300 g darált pulyka
- 50 g főtt bulgur
- 500 ml paradicsomlé (Alnatura megbízható)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db TV paprika
- bazsalikom
- angol zellerszár
- só
- Provence fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, oregano, édeskömény, lestyán, tárkony, levendulavirág)
- 1 tk. kókuszzsír
A kókuszzsíron megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és zellert. Fűszerezzük, hozzáöntjük a paradicsomlevet és amikor megpuhult a zeller és a hagyma leturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzhelyre és felforraljuk.
A darált húst is fűszerezzük, hozzáadjuk a főtt bulgurt, összegyúrjuk és megtöltjük a paprikákat, beletesszük a paradicsomlébe főni. Fedő alatt 15 perc alatt elkészül.
Bulgur főzése: 2-szeres mennyiségű forró vízzel felöntve 10 percig főzzük, majd 10 percig állni hagyjuk, hogy beszívja a vizet.
1 kg krumplit meghámozok, darabolok és sós vízben puhára főzök. Ha megfőtt, leszűröm, alaposan lecsepegtetem és még melegen összetöröm. Hagyom kihűlni. Ezt követően adok hozzá, ké...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit vagy sütőlapot. A krumplikat mossuk meg, sikáljuk meg, majd töröljük szárazra. Tegyük őket az előkészített t...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben olajon megdinszteljük. Hozzáönjük a chilis babot, majd első rotyogásig felforraljuk, ezután hozzá tesszük a kukoricát, amir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű