- 300 g darált pulyka
- 50 g főtt bulgur
- 500 ml paradicsomlé (Alnatura megbízható)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db TV paprika
- bazsalikom
- angol zellerszár
- só
- Provence fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, oregano, édeskömény, lestyán, tárkony, levendulavirág)
- 1 tk. kókuszzsír
A kókuszzsíron megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és zellert. Fűszerezzük, hozzáöntjük a paradicsomlevet és amikor megpuhult a zeller és a hagyma leturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzhelyre és felforraljuk.
A darált húst is fűszerezzük, hozzáadjuk a főtt bulgurt, összegyúrjuk és megtöltjük a paprikákat, beletesszük a paradicsomlébe főni. Fedő alatt 15 perc alatt elkészül.
Bulgur főzése: 2-szeres mennyiségű forró vízzel felöntve 10 percig főzzük, majd 10 percig állni hagyjuk, hogy beszívja a vizet.
A tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, meghámozzuk és csíkokra szeleteljük. Papírtörlővel vagy egy konyharuhával felitatjuk róla a felesleges nedvességet. A hagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEdényt hideg vízzel közelíteni. Tejet felforralni. Búzadarát, cukrot és sót összekeverni és beleszitalni a tejbe. Megszórni a fahéjjal és vaníliával.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű