60 dkg marhacomb
2 fej vöröshagyma
50 dkg sárgarépa
25 dkg gyökér
25 dkg zeller
2 dl olaj
10 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
5 dkg mustár
4 dl tejföl
só
egész bors
babérlevél10 csapott evőkanál liszt
2 evőkanál olvasztott zsír
2 tojás
langyos sós víz
őrölt bors
vágott petrezselyem
citromlé
5 zsemle kockázva
A húst egy mély lábasban olajon körbepirítjuk, majd a felkarikázott zöldségeket, a sót, az egész borsot és a babérlevelet hozzáadva annyi vízzel engedjük fel, hogy elfedje a húst. Addig főzzük, amíg a hús puhára nem főtt. Egy lábasban a maradék olajban a kristálycukrot megpirítjuk, majd a lisztet hozzáadjuk. A főtt húst kiemeljük az edényből, a zöldségeket turmixoljuk, majd a pirított cukros rántáshoz adjuk és a főzőlével folyamatosan felengedjük. Beforralás után mustárral, citromlével és tejföllel ízesítjük.
A zsemlekockákat szárazon megpirítjuk, a liszttel összekeverjük, a forró petrezselymes zsiradékkal leöntjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd annyi sós vízzel keverjük össze, hogy összeálljon az anyag. Bő, forró sós vízben főzzük ki a gombócokat.
A sonkát az első részben megadott hozzávalókkal fél órán át főztem kuktában. A fél óra a túlnyomás kialakulásától értendő. A borsot a fokhagymával teatojásba tettem. Amikor megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst a hagymával és a paprikával pörköltnek elkészítjük, majd egy tepsi aljára tesszük.Rászórjuk a reszelt sajtot, beborítjuk a kukoricával és az elkészített krumplipürét rátessz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott burgonyát mélyen vagdossuk be, a kialakított zsebekbe tegyük bele a felvágott szalonnát, ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és rozmaringgal. Öntözzük meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt tarját egyben, fedő alatt odatesszük főni, annyi vízben, hogy jól ellepje. Nem sózzuk meg, mert a füstölt hús sós. Amikor már belemegy a villa, beletesszük az előző...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű