Családireceptkönyv.hu

Vadas szelet zsemlegombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg marhacomb
2 fej vöröshagyma
50 dkg sárgarépa
25 dkg gyökér
25 dkg zeller
2 dl olaj
10 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
5 dkg mustár
4 dl tejföl

egész bors
babérlevél10 csapott evőkanál liszt
2 evőkanál olvasztott zsír
2 tojás
langyos sós víz
őrölt bors
vágott petrezselyem
citromlé
5 zsemle kockázva

Elkészítés:


A húst egy mély lábasban olajon körbepirítjuk, majd a felkarikázott zöldségeket, a sót, az egész borsot és a babérlevelet hozzáadva annyi vízzel engedjük fel, hogy elfedje a húst. Addig főzzük, amíg a hús puhára nem főtt. Egy lábasban a maradék olajban a kristálycukrot megpirítjuk, majd a lisztet hozzáadjuk. A főtt húst kiemeljük az edényből, a zöldségeket turmixoljuk, majd a pirított cukros rántáshoz adjuk és a főzőlével folyamatosan felengedjük. Beforralás után mustárral, citromlével és tejföllel ízesítjük.

A zsemlekockákat szárazon megpirítjuk, a liszttel összekeverjük, a forró petrezselymes zsiradékkal leöntjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd annyi sós vízzel keverjük össze, hogy összeálljon az anyag. Bő, forró sós vízben főzzük ki a gombócokat.

Vadas szelet zsemlegombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


Palkovits József
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lasagne (ahogy mi szeretjük)
Lasagne (ahogy mi szeretjük)

A tésztával kezdem. Tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, és a közepébe mélyedést készítek. Ide ütöm a tojásokat. Kézzel összegyúrom a tésztát (ha nem áll össze, adok hozzá...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós sajtpuffancsok recept
Diós sajtpuffancsok recept

A tojásokat az apróra vágott fokhagymával felverjük, a sajtot lereszeljük. A hozzávalókat a liszt és a dió kivételével alaposan összedolgozzuk. Ha már látjuk, milyen állaga lesz a...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi rizottó
Tavaszi rizottó

1. lépés Egy nagy serpenyőben forró zsiradékon, de mérsékelt láng mellett forgassuk át párszor a felkockázott szalonnadarabokat, és pirítsuk ropogósra. 2. lépés Mehet rá a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk