Hozzávalók:
6 csirkecomb
70 dkg megtisztított burgonya
1 nagy paradicsom
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi curry
0,5 dl szára vörösbor
só, bors
olaj
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összeturmixoljuk és belekeverjük a curryt és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon.
A hollandi mártással kezdjük. Egy lábasban vizet forralunk. A vajat kockákra vágjuk. A tojássárgáját 2 teáskanál citromlével és a fehérborecettel elkeverjük egy fém edényben. A fo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymákat zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott zúzát, lesütjük. Fűszerezzük, majd felöntjük vízzel, és puhára pároljuk. (Közben kevergetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk, és felét egy ek olajon üvegesre pároljuk. A lazacot apró darabokra vágjuk, enyhén sózzuk, hozzáadjuk a hagymához, és együtt megpároljuk. A maradék 1 ek ol...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű