0, 5 kg szarazbab
2 fej hagyma
kolbász
so, bors, piros paprika
1 evokanal liszt
olaj
fokhagyma (ízlés szerint)
A szarazbabot puhara fozzuk sos vizben
Utana,botmixerrel pepesitjuk,es potoljuk a megfott bab levevel
Keves olajon 2 cikk fokhagymat uvegesre parolunk,es hozza tesszuk a lisztet,es ezzel is keveset piritjuk,utana hozza tesszuk a piros paprikat
Felontjuk keves vizzel es csomomentesre kavarjuk,utana a babhoz keverjuk
Ha tul suru,akkor meg adunk hozza a megfott bab levebol
Ha meg szukseges,akkor fuszerezzuk izles szerint
Nehany percig lassu tuznel forraljuk
En kolbasszal,es keves olajon piritott hagymaval talaltam,amit piros paprikaval szortam meg...
A babot előző nap beáztatjuk. A babot, a vöröhagymát feltesszük főni, ételízesítőt szórunk bele. Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a szeletelt káposztát és 2,5 evőkanál kri...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkar...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A tepsi aljára terítem a kockákra vágott szalonnát, erre kerül a felkarikázott nyers burgonya fele. Megsózom. Rárakom a karikákra vágott kolbászt, vöröshagymát (kis dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk szeleteljük. A hagymát felkockázzuk olajon megpírítjuk. Beletesszük a paprikát a szeletelt gombát. Kis vízzel felöntjük, bele a fűszereket. Ha megpuhult a go...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű