35 dkg liszt
3 tojás
3 dkg zsír
20 dkg bacon
20 dkg sajt
2 kicsi, vagy 1 nagy fej vöröshagyma
só, őrölt bors
petrezselyemzöld
A lisztből, 3 tojásból vízből és kevés sóból nokedlit készítünk. Enyhén sós vizet forralunk, és ebben a nokedlit kifőzzük. A felkockázott hagymát a forró zsírban üvegesre sütjük, majd a felcsíkozott bacont is megpirítjuk rajta. A megpirult szalonnákba beleforgatjuk a nokedlit, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A végén a sajtot apró kockákra vágjuk, a forró nokedlibe keverjük, párszor átforgatjuk, hogy elolvadjon a sajt is. Frissen tálaljuk, ízlés szerint petrezselyemmel is megszórhatjuk.
A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst rakd egy tálba, keverd össze a rizzsel, a nagyon apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a tojással, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával. Formázz a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kerek lapot nyújtunk belőle és kibéleljük vele a vajjal kikent piteformát. A tejfölt, a tejet, a tojást és a sót kikeverjük és az egészet beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a ricottába keverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a pestót és az apróra vágott spenótlevelet. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes