A padlizsánhoz
1 db padlizsán (nyers)
0.5 db cukkini
2 evőkanál olívaolaj
0.5 fej hagyma - lila
2 gerezd fokhagyma
300 g marhahús (darált)
1 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
100 ml főzőtejszín (15-20%-os)
1 db paradicsom (nagyobb)
6 szelet sajt - mozzarella (füstölt)
A körethez
rizs - fehér (főtt)
bulgur (kifőzött)
Teljes elkészülési idő
50 perc
[Nem szívbarát recept!]
[Tojásfehérje mentes recept]
[Cukrot tartalmaz!]
[Glutént tartalmaz!]
[Tejfehérjét tartalmaz!]
Alaposan összedolgozzuk a gombóchoz valókat.Gombócokat formálunk,lábosba sorakoztatjuk őket,felöntjük vízzel,paradicsomlével.Én most lecsót és házi paradicsom levet tettem bele veg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt felkockáztam, besóztam és egy szűrőben hagytam lecsöpögni. Kb. egy óra múlva leöblítettem, leszárogattam és egy evk kókuszolajon, a fokhagymaporral és a csilipehellye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, megmossuk, és annyi vizet öntünk hozzá, ami épp ellepi. A szintén felkockázott szalonnát egy nagyobb méretű se...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű