menu

Családireceptkönyv.hu

Szezámmagos-mézes csirkefalatkák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
A páchoz:
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérbor
1 mokkáskanál fehérbors

A bundához:
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál Vénusz olaj
2 db tojás
3 evőkanál liszt
2 evőkanál étkezési keményítő

2 dl víz
A mázhoz:
1 dl ketchup
2 teáskanál étkezési keményítő
2 evőkanál méz
1 kávéskanál cukor
Valamint:
1 teáskanál szezámmag

Elkészítés:


Elkészítés:

A csirkemelleket nagyobb kockákra vágtam, a pác hozzávalóit összekevertem, ebbe a húst bepácoltam.

A bundához valókat összekevertem, a húsokat beleforgattam ebbe a tésztamasszába, és olajban kisütöttem.

A mázhoz valókat összekevertem, és a kisült, lecsepegtetett húsokat belemártogattam. Szezámmaggal megszórtam, rizzsel tálaltam.

Szezámmagos-mézes csirkefalatkák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött gombafejek (partifalat) Zé
Töltött gombafejek (partifalat) Zé

A gombákat megmossuk és leszárazzuk. Egy kiskanállal kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy több töltelék beleférjen, a külsejüket megkenjük kevés olívaolajjal és egy sütőlemezre pak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar RAKOTT KÁPOSZTA
RAKOTT KÁPOSZTA

A savanyú káposztát kevés zsiradékon megpároljuk. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
 Édes töltött káposzta
Édes töltött káposzta

Töltöttkáposztát készíthetünk édeskáposztából is a következőképpen: 1 fej édeskáposzta leveleit leválasztjuk, a torzsáját kivágjuk, a káposztát leforrázzuk. A tölteléket ugyanúgy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Zöldborsós szójaragu
Zöldborsós szójaragu

1. A szójakockát beletesszük egy nagyobb tálba, rámorzsoljuk a leveskockát vagy az ételízesítőt és leöntjük forrásban lévő vízzel, hogy bőven ellepje. Pár órát állni hagyjuk, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk