4-5 db krumpli,
2 vöröshagyma,
2-3 szárított paprika („silja”)
25-30 dkg félig főtt bab,
30 dkg füstölt hús,
30 dkg sertés,
30 dkg marhacomb,
30 dkg házinyúl,
20 dkg reszelt kecskesajt.
A cserépedény aljára felkockázzuk a krumplit és a vastag karikákra vágott hagymát, így egy „ágyat készítünk” a húsnak, így nem ég oda.
Belerakjuk az egészben lesózott húsokat, mellé a paprikát, a tetejére pedig a félig főtt babot.
Sózzuk, kevés vizet öntünk alá és lefedve addig sütjük, amíg a hús megpuhul, utána hagyjuk pirulni.
Ha megsült, rászórjuk a sajtot és addig toljuk vissza a sütőbe, amíg az beleolvad az ételbe.
Cserépedényben az igazi és minél többféle húsból készül, annál finomabb.
A dagadót megdarálom, vagy még a vásárláskor a hentessel megdaráltatom. A darált húst összekeverem a tojással, rizzsel és a finomra vágott vöröshagyma felével, őrölt borssal, pir...
Elkészítési idő:Elkészítés: A kis kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb. 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután beletesszük a finomra vágott hagymát, kétszer-három...
Elkészítési idő:Sertéscombot a rostokra keresztben szeleteljük,majd kicsit kiverjük,belülről kifelé.Kevés zsiradékon kisütjük. Az apró rózsákra szedett karfiolt,blansírozzuk. Ha a hús kész,a karfi...
Elkészítési idő: