4-5 db krumpli,
2 vöröshagyma,
2-3 szárított paprika („silja”)
25-30 dkg félig főtt bab,
30 dkg füstölt hús,
30 dkg sertés,
30 dkg marhacomb,
30 dkg házinyúl,
20 dkg reszelt kecskesajt.
A cserépedény aljára felkockázzuk a krumplit és a vastag karikákra vágott hagymát, így egy „ágyat készítünk” a húsnak, így nem ég oda.
Belerakjuk az egészben lesózott húsokat, mellé a paprikát, a tetejére pedig a félig főtt babot.
Sózzuk, kevés vizet öntünk alá és lefedve addig sütjük, amíg a hús megpuhul, utána hagyjuk pirulni.
Ha megsült, rászórjuk a sajtot és addig toljuk vissza a sütőbe, amíg az beleolvad az ételbe.
Cserépedényben az igazi és minél többféle húsból készül, annál finomabb.
Ez olyan mindent bele, korántsem a klasszikus recept.. :) Besamel mártás Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. (világos rántást készítesz) Bár nem a kla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKis tálban vagy befőttes üvegben kombináljuk az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlevet, a darált fokhagymát, az olasz fűszerezést, a kóser sót és a fekete borsot. Addig habver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felcikkezzük. A gépsonkát felcsíkozzuk. Olívaolajat hevítünk a serpenyőben a paradicsomos mártáshoz. Mikor fe...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűElőző este beáztatjuk a babot, a felhasználás előtt leöntjük róla a vizet, átmossuk és 2-3 liter hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és egészben a p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű