Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rózsa Sándor kedvence


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-5 db krumpli,
2 vöröshagyma,
2-3 szárított paprika („silja”)
25-30 dkg félig főtt bab,
30 dkg füstölt hús,
30 dkg sertés,
30 dkg marhacomb,
30 dkg házinyúl,
20 dkg reszelt kecskesajt.

Elkészítés:


A cserépedény aljára felkockázzuk a krumplit és a vastag karikákra vágott hagymát, így egy „ágyat készítünk” a húsnak, így nem ég oda.

Belerakjuk az egészben lesózott húsokat, mellé a paprikát, a tetejére pedig a félig főtt babot.

Sózzuk, kevés vizet öntünk alá és lefedve addig sütjük, amíg a hús megpuhul, utána hagyjuk pirulni.

Ha megsült, rászórjuk a sajtot és addig toljuk vissza a sütőbe, amíg az beleolvad az ételbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Cserépedényben az igazi és minél többféle húsból készül, annál finomabb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Canelloni (KSZK)
Canelloni (KSZK)

Ez olyan mindent bele, korántsem a klasszikus recept.. :) Besamel mártás Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. (világos rántást készítesz) Bár nem a kla...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Caprese tészta saláta
Caprese tészta saláta

Kis tálban vagy befőttes üvegben kombináljuk az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlevet, a darált fokhagymát, az olasz fűszerezést, a kóser sót és a fekete borsot. Addig habver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Milánói sertésborda
Milánói sertésborda

A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felcikkezzük. A gépsonkát felcsíkozzuk. Olívaolajat hevítünk a serpenyőben a paradicsomos mártáshoz. Mikor fe...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalmás bableves
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Birsalmás bableves

Előző este beáztatjuk a babot, a felhasználás előtt leöntjük róla a vizet, átmossuk és 2-3 liter hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és egészben a p...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk