menu

Családireceptkönyv.hu

Házi quesadilla


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg teljes kiőrlésű liszt
só, olivaolaj
avokádó
citromlé, fokhagyma

zöld-pirospaprika
bab

Elkészítés:


20 deka teljes kiőrlésű liszthez adj egy kevés sót, három evőkanál olívaolajat és nagyjából két deci vizet. Ha összeállt a tészta, celofánba csomagolva pihentesd a hűtőben nagyjából fél órát. Közben elkészítheted a guacamolét. Egy puha avokádót törj össze villával, tegyél hozzá citromlevet, fokhagymát és sót, és kockázz bele egy paradicsom

A töltelékbe kerülhet még apróra vágott zöld- és pirospaprika, kukorica és babpüré. A bab egyébként az egyik legjobb fogyókúrás étel: rendkívül alacsony kalóriatartalma mellett bőségesen tartalmaz fehérjét és rostokat. A tésztát 8 egyenlő részre oszd, és nyújts belőlük vékony, kör alakú tésztalapokat. Teflonban nagyjából egy-egy perc kell mindkét oldalának. Ha az egyik oldala megsült, fordítsd meg, tedd bele a tölteléket, és szórj még rá növényi reszelt sajtot. Hajtsd félbe, és süsd készre.

Házi quesadilla

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Igazi chili con carne
Avatar Borbély László Kedvelnék
Igazi chili con carne

A babot előző este beáztatjuk. Egy nagy edényben, amit sütőbe is lehet tenni, olajat forrósítunk. Ebben 15-20 perc alatt lesütjük a császárszalonnát és a húsokat. Rádobjuk a fel...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Rizottó tengeri gyümölcsökkel
Rizottó tengeri gyümölcsökkel

Mossuk meg a tenger gyümölcseit és csöpögtessük le. Egy apróra vágott fokhagymagerezdet, 3 kanál olívaolajat, kakukkfüvet, sót, borsot keverjünk össze, és öntsük a sütőedényben fel...

Elkészítési idő: kb 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Helytakarékos kocsonya
Helytakarékos kocsonya

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Töltött burgonya gombával
Töltött burgonya gombával

A burgonyát héjában főzd meg, majd hámozd meg és hosszában vágd ketté. Egy kiskanállal kapard ki a közepét, hogy legyen hely a tölteléknek. A felaprított hagymát a gombával együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk