Családireceptkönyv.hu

Tepsiben sült csirke rizskörettel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csirke (1,5 kg-os) ( én 6 alsó combot és 4 szárnyat használtam)
1 nagy fej vörös hagyma
1 közepes nagyságú vastag húsú paprika
só, bors, vegeta, majoranna, tárkony, olaj
3 dl rizs
1 sárgarépa
1/2 l tej
½ l víz
2 dl tejföl

Elkészítés:


Elkészítése:
Az egész csirkét szét daraboljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy tepsit 4-5 cm magas széllel jól kiolajozunk . A hagymát fel karikázzuk, gyengén besózzuk és a tepsi aljára sorakoztatjuk, erre az apróra felkockázott paprikát, a csirke darabokat rárakjuk 3-4 cm távolságra. A csirke darabok közé szét rakjuk a megmosott rizst és felkockázott sárgarépát, az egészet megszórjuk vegetával, sóval, borssal, majorannával, kevés tárkonnyal és a rizs kupacokba egy kicsit bele keverjük a fűszereket . Minden darab húsra 1 kk-nyi tejfölt teszünk és szét kenjük rajta. A megmaradt tejfölt szétosztjuk a rizsre. Az egészre ráöntjük a tejet és vizet, úgy hogy a rizst ellepje. Alufóliával lefedjük.
Sütőben kb. 200 fokon 1 órát sütjük. Amikor pirosra sült a hús és a rizs megpuhult, kivesszük a sütőből és tálalhatjuk ízlés szerinti salátával. Lehet melegen tálalni, de hidegen is nagyon finom.

Tepsiben sült csirke rizskörettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Gőzölgő krumlikása
Gőzölgő krumlikása

•A megfőtt krumplit összetörjük és kevés főzőlével pürésítjük. •Újból feltesszük főni takaréklángon maroknyi lisztenként és a maradék főzőlevet állandó keverés mellett. Lágy tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
tepsis krumplis fasírt
tepsis krumplis fasírt

Tisztítsuk meg a hagymát és a répát majd reszeljük le. Tisztítsuk meg a burgonyát és szeleteljük karikákra. A hagymát és a répát pirítsuk meg forró olajban, hagyjuk kihűlni és adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Szerb gyuvecs
Szerb gyuvecs

1. Egy nagy serpenyőben a húst pár adagban félig megpirítjuk az olajon, sózzuk-borsozzuk, az utolsó percben hozzákeverjük a pépes fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről. 2. Egy kb. 25...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk