1 csirke (1,5 kg-os) ( én 6 alsó combot és 4 szárnyat használtam)
1 nagy fej vörös hagyma
1 közepes nagyságú vastag húsú paprika
só, bors, vegeta, majoranna, tárkony, olaj
3 dl rizs
1 sárgarépa
1/2 l tej
½ l víz
2 dl tejföl
Elkészítése:
Az egész csirkét szét daraboljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy tepsit 4-5 cm magas széllel jól kiolajozunk . A hagymát fel karikázzuk, gyengén besózzuk és a tepsi aljára sorakoztatjuk, erre az apróra felkockázott paprikát, a csirke darabokat rárakjuk 3-4 cm távolságra. A csirke darabok közé szét rakjuk a megmosott rizst és felkockázott sárgarépát, az egészet megszórjuk vegetával, sóval, borssal, majorannával, kevés tárkonnyal és a rizs kupacokba egy kicsit bele keverjük a fűszereket . Minden darab húsra 1 kk-nyi tejfölt teszünk és szét kenjük rajta. A megmaradt tejfölt szétosztjuk a rizsre. Az egészre ráöntjük a tejet és vizet, úgy hogy a rizst ellepje. Alufóliával lefedjük.
Sütőben kb. 200 fokon 1 órát sütjük. Amikor pirosra sült a hús és a rizs megpuhult, kivesszük a sütőből és tálalhatjuk ízlés szerinti salátával. Lehet melegen tálalni, de hidegen is nagyon finom.
Lasagne: en ugy szoktam h 1 nagy fej voroshagymat elkezdek olivaolajon parolni ra 1 kb 20%os daralthus igy szaftosabb es nem szarad ki a hus. 5-6 gerezd fokhagyma so bors bazsalik...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzép nagy, zsenge szőlőleveleket szedtem. Alapos mosás után, forró vízzel leöntöttem és hagytam benne kicsit állni, hogy puhuljon. A szárrészét eltávolítottam. Elkészítettem a töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben megfőzzük. Közben a tojásokat is felrakjuk főni. Mikor a karfiol elkészült a felét kivajazott hőálló edénybe tesszük. A tojásokat felszeleteljük és ráhalmozzu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű