-8 szál spárga
-vaj(megfőzéshez,kikenéshez)
-8 + 3 (tetejére) szelet sonka
-3 púpozott evőkanál liszt
-2 dl tej
-ételízesítő
-só
-bors
- petrezselyem zöldje
-4 db tojás
-20 dkg sajt
A spárgát megmosni,megtisztítani,és ételízesítős-vajas vízben megfőzni
A sonka szeletekbe betekerni,a spárgát
Tűzálló tálat kivajazni,belehelyezni a betekert spárgákat
Elkészíteni a krémet:a vajat felolvasztani,a lisztet rászórni,fehéredésig keverni,hozzáadagolni a tejet,állandó kevergetés mellett lassú tűzön krémmé főzni,a bors,a megmosott felaprított petrezselyem zöld,az ételízesítő,ezután belekavarom a tojásokat és a sonkás spárgára simítom a megmaradt sonka szeleteket és a sajtot szép vékony csíkokra vágni ,rácsosan a tetejére rakni,szép pirosra sütni a sütőben.Légkeverésen,150 fokon kb. 45-50 perc.
A darált húst olajon megdinsztelem és rádobom a kukoricát és zúzott fokhagymát, Pár perc múlva felöntöm a tejszínnel. Jénaiba rétegezem: tészta-tejszínes hús-sajt-tészta... amí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat felverem, fűszerekkel ízesítjük, majd hozzáadjuk a langyos tejet. A kifliket felkarikázzuk, belemártjuk (ne áztassuk el!), majd vajjal kikent jénaiba teszünk egy sort....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz