menu

Családireceptkönyv.hu

Csőben sült spárga


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-8 szál spárga
-vaj(megfőzéshez,kikenéshez)
-8 + 3 (tetejére) szelet sonka
-3 púpozott evőkanál liszt
-2 dl tej
-ételízesítő
-só
-bors
- petrezselyem zöldje
-4 db tojás
-20 dkg sajt

Elkészítés:


A spárgát megmosni,megtisztítani,és ételízesítős-vajas vízben megfőzni
A sonka szeletekbe betekerni,a spárgát
Tűzálló tálat kivajazni,belehelyezni a betekert spárgákat
Elkészíteni a krémet:a vajat felolvasztani,a lisztet rászórni,fehéredésig keverni,hozzáadagolni a tejet,állandó kevergetés mellett lassú tűzön krémmé főzni,a bors,a megmosott felaprított petrezselyem zöld,az ételízesítő,ezután belekavarom a tojásokat és a sonkás spárgára simítom a megmaradt sonka szeleteket és a sajtot szép vékony csíkokra vágni ,rácsosan a tetejére rakni,szép pirosra sütni a sütőben.Légkeverésen,150 fokon kb. 45-50 perc.

Csőben sült spárga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Csőben sült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Zöldséges tepsis burgonya
Zöldséges tepsis burgonya

A burgonyát sós vízben, héjában előfőzzük. A zöldségeket a fűszerekkel, kevés víz hozzáadásával roppanósra pároljuk. Ha a burgonya meghűlt, meghámozzuk, majd belekarikázzuk a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Darált hússal rakott zöldbab
Darált hússal rakott zöldbab

A hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majorannából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, hogy ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott kel
Rakott kel

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágva, olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és alaposan megpirítjuk, majd fűszerezzük. Amikor megpirult, öntsünk hozzá vi...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Brigitta
Sztrapacska
Sztrapacska

A burgonyát meghámozom, nagy lukú sajtreszelőn lereszelem, majd pár percet állni hagyom, hogy kiengedje a levét, kicsavarom. A burgonyához adom a tojásokat, a sót, a lisztet, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk