12 dkg brokkoli
1 nagy tojás
fél fej vöröshagyma
2 evőkanál cheddar sajt, reszelve (trappista is jó)
3 evőkanál szénhidrát-csökkentett zsemle morzsa (pl. Mester Morzsa)
1 cs. petrezselyem, finomra vágva
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
A rózsákra szedett brokkolit tedd lobogó forró vízbe, egy percig főzd, majd hideg vízzel öblítsd le, hagyd lecsöpögni. A megszikkadt brokkolit zöldségaprítóban morzsalékosítsd, majd egy nagyobb edényben dolgozd össze a tojással, a finomra vágott vöröshagymával, a reszelt cheddar sajttal, a zsemlemorzsával, a sóval, a borssal és a petrezselyemmel. Az így kapott masszát legalább egy órára tedd a hűtőbe. Ha már eléggé megkötött a massza, sodorj 2-3 cm vastag hengereket belőle. Ezeket pedig vágd egyforma hosszúságú darabokra. A rudacskákat sorakoztasd kiolajozott tepsire. Mehet a 170 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 20-25 perc alatt ropogósra sülnek a sajtos brokkolifalatkák. Akkor jó, ha a tetejük már aranybarna.Frissen, melegen kínálhatod is! Kívül ropogós, belül a belseje lágy a benne lévő sok sajt miatt, szinte elomlik a szádban! Ketchuppal, majonézzel, vagy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal imádni fogja a család minden tagja!
A folyadékokat beleöntjük egy nagy tálba, vagy a kenyérsütő üstjébe, majd hozzátesszük a többi alapanyagot és egy jól kidolgozott tésztát készítünk. Legalább egy órán át kelni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész). A krumplit gőz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkésőbb
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször készítsük el a gombát: Tisztítsuk meg a hagymát, öntsük rá a vizet és 3 percig pároljuk. Közben mossuk meg és aprítsuk fel a gombát. Ha a hagyma megpárolódott, adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű