Családireceptkönyv.hu

Csirkés bulgur


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 evőkanál olívaolaj
750 g csirkemell filé
3 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
600 g bulgur (szárazon)
15 evőkanál sűrített paradicsom
30 szem olívabogyó (fekete, magozott)
9 csipet oregánó (friss, vagy szárított)
9 csipet bazsalikom (friss, vagy szárított)

feketebors (őrölt)
1050 ml víz
petrezselyemzöld

Elkészítés:


A csirkét megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd serpenyőben, kevés felforrósított olajon megsütjük, végül egy tálba szedjük.
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük, üvegesre pirítjuk, figyelve rá, hogy nehogy megégjen a fokhagyma.
Ha a hagyma kész, hozzáadjuk a bulgurt, a fűszereket, sót, borsot, paradicsompürét.
Felöntjük a vízzel, és 5 percig lefedve, alacsony lángon főzzük, majd elzárva a lángot alatta még 15 percig hagyjuk lefedve állni, hogy felszívja a bulgur a paradicsompürét és vizet.
Ha a bulgur megpuhult, hozzáadjuk a félbevágott (vagy egész szem) olívabogyót és az előzőleg megsütött húst, majd 5 percre visszarakjuk a tűzre.
Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Csirkés bulgur

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Sajtos pizza 10-12 szelet szikkadt kenyérből
Sajtos pizza 10-12 szelet szikkadt kenyérből

tepsit olajozzuk vagy zsírozzuk meg. Tegyük szorosan egymás mellé a kenyérszeleteket. Verjük fel a tojást, majd tegyük bele a tejszínt, tejet, a sajtot és a fűszereket. Keverjük e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Kofapecsenye
Kofapecsenye

A hússzeleteket kiklopfoljuk és fokhagymás tejben, egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap a paprikás lisztben megforgatjuk és a serpenyőben felolvasztott zsírban kisütjük. Mindkét f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Héjában sült töltött krumpli
Héjában sült töltött krumpli

A villával megszurkált krumplikat 180 Celsius fokon 1-1,5 óra alatt megsütjük. Még ne kapcsoljuk ki a sütőt, szükségünk lesz rá végig. A burgonyát konyharuhával vagy sütőkesztyűve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsos Ravioli tejszínes fokagymás szósszal
Húsos Ravioli tejszínes fokagymás szósszal

elkészítés Elkészítjük a bolognai alapot. Apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát (nagylyukú reszelőn) megdinszteljük az olívaolajon. Mikor már üveges a hagyma, meh...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk