6 evőkanál olívaolaj
750 g csirkemell filé
3 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
600 g bulgur (szárazon)
15 evőkanál sűrített paradicsom
30 szem olívabogyó (fekete, magozott)
9 csipet oregánó (friss, vagy szárított)
9 csipet bazsalikom (friss, vagy szárított)
só
feketebors (őrölt)
1050 ml víz
petrezselyemzöld
A csirkét megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd serpenyőben, kevés felforrósított olajon megsütjük, végül egy tálba szedjük.
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük, üvegesre pirítjuk, figyelve rá, hogy nehogy megégjen a fokhagyma.
Ha a hagyma kész, hozzáadjuk a bulgurt, a fűszereket, sót, borsot, paradicsompürét.
Felöntjük a vízzel, és 5 percig lefedve, alacsony lángon főzzük, majd elzárva a lángot alatta még 15 percig hagyjuk lefedve állni, hogy felszívja a bulgur a paradicsompürét és vizet.
Ha a bulgur megpuhult, hozzáadjuk a félbevágott (vagy egész szem) olívabogyót és az előzőleg megsütött húst, majd 5 percre visszarakjuk a tűzre.
Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
40 dkg sertéshúst megmosunk, és apró kockákra vágjuk. Két kanál zsíron apróra metélt vöröshagymát fonnyasztunk, megszórjuk pirospaprikával, majd rárakjuk a kockára vágott sertéshús...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű1 bögre = 2,5 dl 1. A sajtot lereszeljük. 2. Összegyúrjuk a liszttel, a tojással és a sóval. 3. Forró, bő olajba teáskanálnyi golyókat teszünk, és aranyszínűre sütjük őket. A go...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A karfiolrózsákat sós vízben negyed óra alatt előfőzzük, a lényeg, hogy nem kell teljesen megfőzni. 2. Olívaolajon megpirítjuk a csirkemellkockákat, amit sózzunk-borsozzunk, do...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA spagettit kifőzöm, félreteszem, a zöldborsót is. Kevés olajon, vagy az apróra vágott szalonnán megdinsztelem a hagymát, sózom, borsozom, ételízesítővel megszórom. Ráteszem a dará...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű