menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés bulgur


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 evőkanál olívaolaj
750 g csirkemell filé
3 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
600 g bulgur (szárazon)
15 evőkanál sűrített paradicsom
30 szem olívabogyó (fekete, magozott)
9 csipet oregánó (friss, vagy szárított)
9 csipet bazsalikom (friss, vagy szárított)

feketebors (őrölt)
1050 ml víz
petrezselyemzöld

Elkészítés:


A csirkét megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd serpenyőben, kevés felforrósított olajon megsütjük, végül egy tálba szedjük.
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük, üvegesre pirítjuk, figyelve rá, hogy nehogy megégjen a fokhagyma.
Ha a hagyma kész, hozzáadjuk a bulgurt, a fűszereket, sót, borsot, paradicsompürét.
Felöntjük a vízzel, és 5 percig lefedve, alacsony lángon főzzük, majd elzárva a lángot alatta még 15 percig hagyjuk lefedve állni, hogy felszívja a bulgur a paradicsompürét és vizet.
Ha a bulgur megpuhult, hozzáadjuk a félbevágott (vagy egész szem) olívabogyót és az előzőleg megsütött húst, majd 5 percre visszarakjuk a tűzre.
Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Csirkés bulgur

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyuvecs (szerb recept)
Gyuvecs (szerb recept)

40 dkg sertéshúst megmosunk, és apró kockákra vágjuk. Két kanál zsíron apróra metélt vöröshagymát fonnyasztunk, megszórjuk pirospaprikával, majd rárakjuk a kockára vágott sertéshús...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sajtgolyó 20 perc alatt
Sajtgolyó 20 perc alatt

1 bögre = 2,5 dl 1. A sajtot lereszeljük. 2. Összegyúrjuk a liszttel, a tojással és a sóval. 3. Forró, bő olajba teáskanálnyi golyókat teszünk, és aranyszínűre sütjük őket. A go...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sajtos-csirkés rakott karfiol
Sajtos-csirkés rakott karfiol

1. A karfiolrózsákat sós vízben negyed óra alatt előfőzzük, a lényeg, hogy nem kell teljesen megfőzni. 2. Olívaolajon megpirítjuk a csirkemellkockákat, amit sózzunk-borsozzunk, do...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott tészta I.
Rakott tészta I.

A spagettit kifőzöm, félreteszem, a zöldborsót is. Kevés olajon, vagy az apróra vágott szalonnán megdinsztelem a hagymát, sózom, borsozom, ételízesítővel megszórom. Ráteszem a dará...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk