Tarja, csirkemell vagy karaj
2 kg burgonya
2 fej hagyma,
1/2 l tejföl,
só
flekken fűszerkeverék
vagy
8 szelet sertéskaraj vagy comb
15 dkg füstölt sajt
2 dl tejföl
2 tojás
só, bors
Esetleg bacon, sonka, stb.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, flekken fűszerrel
bedörzsöljünk és félretesszük.
Kiolajozott tepsibe burgonyát karikázunk, rátesszük a húsokat.
A húsra rákarikázzuk a hagymát.
Ráöntjük a tejföl felét.
Megint karikázunk rá burgonyát és ráöntjük a tejföl másik felét.
Végül meglocsoljuk 1 dl tejjel.
200 fokon másfél óráig fólia alatt, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
vagy a másik húsból
A hússzeleteket kissé megütögetjük, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük kicsit.
A tejfölt kikeverjük a tojással, a sajtot lereszeljük.
A húsokat egy kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt sajt felével.
Aztán mindegyik hús tetejét megkenjük a tojásos tejföllel.
Végül a maradék sajttal szórjuk meg a húsokat.
180 fokos sütőben, alufólia alatt sütjük kb. 50 percig, majd fedés nélkül a sajt pirulásáig.
Ha szeretnénk még jobban feldobni a húsit, a tejfölös réteg után tehetünk sonkát, vagy bacont, hagymát, esetleg krumplikarikát is rá. Aztán természetesen ezt is megszórjuk sajttal
1. Előmelegítjük a sütőt 170°C-ra. Egy sütőtálat (30x30 cm) kivajazunk, és beszórjuk a zsemlemorzsával, és beleöntjük a nyers tésztát. 2. A tojásokat elkeverjük a cukrokkal. Habve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús fűszereit jól össze keverem,a húst bedörzsölöm vele. Tepsit kizsírozom,bele rakom a combfiléket bőrrel lefelé.Hűtőbe teszem,míg a pitát elkészítem. Majd: Fólia alatt megsütjü...
Elkészítési idő: 2.5 óra Nehézség: KözepesA káposztát legyaluljuk. Serpenyőbe vagy wok edénybe egy kis étolajat öntünk, rátesszük a káposztát és rászórjuk a tasakból a száraz rizst. Fedővel letakarjuk és erős tűzön kb. 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű