60 dkg csirkemáj
50 dkg spenót
20 dkg bacon
kakukkfű ízlés szerint
chili ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (szeletelt, ízlés szerint)
1 ek olívaolaj
1 dl alaplé (vagy fehérbor)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A csirkemájakat megmossuk. Hagyjuk nagy darabokban, ahogy a hentesnél megvettük, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjűk, majd a bacon szalonnával begöngyöljük őket, a húsalaplével vagy ízlés szerint a fehérborral meglocsoljuk , majd előmelegített sütőben megsütjük.
A spenótot alaposan megmossuk, majd egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, az olajra szórjuk a chili paprikát és a vékonyra szeletelt fokhagymát, megfuttatjuk az olajon, majd rádobjuk a spenótot, 1-2 perc alatt elkészül.
Az elkészült májat a spenót ágyon tálaljuk.
A sót szándékosan nem írtam - jótanács, hogy mind a májat, mind pedig a spenótot, ha már elkészült, akkor érdemes megsózni - , a máj ha sütés előtt sózzuk, megkeménykedik, kiszárad, a spenót pedig levet enged, és összeesik.
sütési hőfok: 200°C
A bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott bage...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom, szárazra törlöm, lisztbe forgatom és olajon elősütöm, majd kiveszem a zsiradékból és a kockára vágott hagymát , fokhagymát megpirítom, majd rádobom a felszeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, Mix the rosemary, lemon zest and juice, and chilly flakes in a bowl. Make 3-4 cm diagonal slashes in the chicken breast and coat it with the herb and lemon mixture. Season with...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű