60 dkg csirkemáj
50 dkg spenót
20 dkg bacon
kakukkfű ízlés szerint
chili ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (szeletelt, ízlés szerint)
1 ek olívaolaj
1 dl alaplé (vagy fehérbor)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A csirkemájakat megmossuk. Hagyjuk nagy darabokban, ahogy a hentesnél megvettük, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjűk, majd a bacon szalonnával begöngyöljük őket, a húsalaplével vagy ízlés szerint a fehérborral meglocsoljuk , majd előmelegített sütőben megsütjük.
A spenótot alaposan megmossuk, majd egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, az olajra szórjuk a chili paprikát és a vékonyra szeletelt fokhagymát, megfuttatjuk az olajon, majd rádobjuk a spenótot, 1-2 perc alatt elkészül.
Az elkészült májat a spenót ágyon tálaljuk.
A sót szándékosan nem írtam - jótanács, hogy mind a májat, mind pedig a spenótot, ha már elkészült, akkor érdemes megsózni - , a máj ha sütés előtt sózzuk, megkeménykedik, kiszárad, a spenót pedig levet enged, és összeesik.
sütési hőfok: 200°C
Sertéshúsból rövid lével pörköltet készítünk. Paszuly, kevés vékonyra vágott vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom - gyakorlatilag egy paszulyos lecsót főzünk. Rárétegezzük a sertés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA cukkiniket jól megmossuk, a végeit levágjuk, egy tálcára vékony (3-5 mm) szeletekre felvagdossuk, enyhén megszórjuk sóval és borssal, jól összekeverjük őket - tehát nem egyesével...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA legegyszerűbb, ha kuktában készítjük az ételt. Az apró kockára vágott húsos szalonnának kisütjük a zsírját, és ezen megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagy...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA zsíron lepirítjuk a hagymát, rátesszük a húst, fűszerezzük és majdnem készre főzzük. Ha nem enged elég levet, nagyon kevés vizet öntsünk alá, hogy oda ne égjen, de tényleg csak a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű