Húshoz
2 db csirkemell
4 dl étolaj
Bunda
9 evőkanál liszt
1 db tojás
1 evőkanál étolaj
1 kiskanál só
fél csomag sütőpor
fél dl víz
Máz
20 dkg Globus Ketchup
3 evőkanál méz
1 kiskanál chilipor
5 evőkanál fehér szezámmag
Vagy 1 egész csirkemell kifilézve
A bundázáshoz:
9 evőkanál liszt
1 evőkanál Vénusz olaj
2 tojás
csipet só
1-1,5 dl víz
1 csomag sütőpor
A mázhoz:
ketchup
chili vagy Erős Pista
méz
3-4 evőkanál szezámmag
A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a vízzel felöntve sűrű masszát készítünk.
Elkészítjük a mázat is. Ízlés szerinti ketchupot, mézet, chilit vagy Erős Pistát és szezámmagot összekeverjük. A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd forró olajban sütjük. Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje. A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, majd tálra tesszük.
Ebből is készíthető tarja, comb
Köret rizs,tészta, sült krumpli
Hozzávalók:
50 dkg spagetti tészta
1/4 fej káposzta
2-3 gerezd fokhagyma
1 répa
szójaszósz
olaj
só
Elkészítés:
A káposztát, a répát és a fokhagymát lereszeljük, kicsit megsózzuk, majd kevés olajon pirítjuk. Mikor jó, hozzáöntjük a szójaszószt, majd összeforgatjuk az időközben megfőzött és leszűrt tésztával, kicsit még pirítjuk, és kész is.
A töltelékhez a hozzávalókat a rizs kivételével jól összedolgozzuk. A tisztára mosott, jól lecsöpögtett rizst csak a legvégén adjuk hozzá. Ezt is jól beleforgatjuk. A káposztát ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonnát kiolvasztjuk,majd a zsírból kiszedjük. A zsírba megpirítjuk a lebbencset. Ezután tesszük rá a hagymát,pirospaprikát,sót,borsot. Vizet (keveset!) öntünk rá,dobhatunk bel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesOlajon a hagymákat üvegesre dinszteljük, és felöntjük a vízzel. Először a Puy lencsét és a maradék fűszereket tesszük hozzá. A vizet, ha elfő, folyamatosan pótoljuk, mindig egy ujj...
Elkészítési idő: 65 min Nehézség: KözepesFőzzük a tésztát al dente. (Fontos, hogy ne főzzük túl, hiszen a sütőben még a sajtmártást is magába fogja szívni.) Közben egy lábosba tegyük fel a vajat. Ha megolvadt, adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű