menu

Családireceptkönyv.hu

Kínai szezámmagos csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Húshoz
2 db csirkemell
4 dl étolaj
Bunda
9 evőkanál liszt
1 db tojás
1 evőkanál étolaj
1 kiskanál só
fél csomag sütőpor
fél dl víz

Máz
20 dkg Globus Ketchup
3 evőkanál méz
1 kiskanál chilipor
5 evőkanál fehér szezámmag

Vagy 1 egész csirkemell kifilézve
A bundázáshoz:
9 evőkanál liszt
1 evőkanál Vénusz olaj
2 tojás
csipet só
1-1,5 dl víz
1 csomag sütőpor
A mázhoz:
ketchup
chili vagy Erős Pista
méz
3-4 evőkanál szezámmag

Elkészítés:


A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a vízzel felöntve sűrű masszát készítünk.

Elkészítjük a mázat is. Ízlés szerinti ketchupot, mézet, chilit vagy Erős Pistát és szezámmagot összekeverjük. A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd forró olajban sütjük. Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje. A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, majd tálra tesszük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebből is készíthető tarja, comb
Köret rizs,tészta, sült krumpli
Hozzávalók:
50 dkg spagetti tészta
1/4 fej káposzta
2-3 gerezd fokhagyma
1 répa
szójaszósz
olaj

Elkészítés:
A káposztát, a répát és a fokhagymát lereszeljük, kicsit megsózzuk, majd kevés olajon pirítjuk. Mikor jó, hozzáöntjük a szójaszószt, majd összeforgatjuk az időközben megfőzött és leszűrt tésztával, kicsit még pirítjuk, és kész is.

Kínai szezámmagos csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött káposzta
Avatar Füszfásné Kállay Kedvelnék
Töltött káposzta

A töltelékhez a hozzávalókat a rizs kivételével jól összedolgozzuk. A tisztára mosott, jól lecsöpögtett rizst csak a legvégén adjuk hozzá. Ezt is jól beleforgatjuk. A káposztát ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Betyáros - Sárréti
Betyáros - Sárréti

A szalonnát kiolvasztjuk,majd a zsírból kiszedjük. A zsírba megpirítjuk a lebbencset. Ezután tesszük rá a hagymát,pirospaprikát,sót,borsot. Vizet (keveset!) öntünk rá,dobhatunk bel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Színes lencsegulyás
Színes lencsegulyás

Olajon a hagymákat üvegesre dinszteljük, és felöntjük a vízzel. Először a Puy lencsét és a maradék fűszereket tesszük hozzá. A vizet, ha elfő, folyamatosan pótoljuk, mindig egy ujj...

Elkészítési idő: 65 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar  Sajtos tészta
Sajtos tészta

Főzzük a tésztát al dente. (Fontos, hogy ne főzzük túl, hiszen a sütőben még a sajtmártást is magába fogja szívni.) Közben egy lábosba tegyük fel a vajat. Ha megolvadt, adjuk hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk